A Jobbik véleménye szerint a tömeges méretű illegális migráció valódi veszélyt jelent Magyarország és az európai civilizáció számára - mondta a párt alelnöke, aki minden választót arra buzdított, hogy vegyenek részt az október 2-i kvótareferendumon, és ott nemmel voksoljanak.

Toroczkai László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártjuknak is meg kell szólalnia most, amikor a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Intézet is “beszállt a kampányba”, és arra buzdítják az embereket, hogy maradjanak otthon, vagy esetleg “igennel szavazzanak”.
Ásotthalom polgármestere úgy fogalmazott: a baloldal, a liberálisok és a Fidesz is pártpolitikai célokra próbálják felhasználni a népszavazást, a Jobbik számára viszont Magyarország az első. Hozzátette, “egész Európa, normális, még egészségesen gondolkodni tudó társadalma aggódva figyeli, hogy mi fog történni október 2-án Magyarországon, a népszavazáson”.
Amennyiben a referendum érvénytelen, vagy az igenek lennének többségben, az nemcsak Magyarország, de a kontinens és az EU jövőjére nézve is bajt jelentene – mondta a politikus, aki megismételte véleményüket, hogy a népszavazás bukása esetén a Fidesznek és Orbán Viktor miniszterelnöknek “a konzekvencia levonása után vissza kell vonulnia”.
(MTI)
Videó a sajtótájékoztatóról:
A Soros-féle Eötvös Károly Intézet propagandavideója:
A Jobbik népszavazási kampányvideója, amely hamarosan heteken át látható lesz a legnagyobb csatornákon: