Megütött, majd fojtogatott egy menekültet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) egyik munkatársa a kiskunhalasi zárt táborban - sopánkodik az Index. Információik szerint a tábor lakói vitába keveredtek a Bevándorlási Hivatal dolgozóival.
A tolmácsként jelen lévő kormánytisztviselő a lap állítása szerint "váratlanul megütötte, majd fojtogatni kezdte az egyik menekültet". A jelenlévők szétválasztották a két felet, és helyreállították a rendet. Mivel a jelenetnek sok szemtanúja volt, köztük rendőrök is, a lap megkérdezta a BÁH-ot is az esetről.
A hivatal pedig azt válaszolta: a magyar-algír kettős állampolgárságú tolmács és az algír migráns közötti történteket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vizsgálja.
A zsidó lap szerint persze "kormánytisztviselő esetében alapesetben irreleváns, hogy milyen állampolgár. Ezért a válaszból arra következtettünk, hogy a BÁH azzal próbálja eltolni magától az esetet, hogy azt sejteti: mindenféle migránsok verekedtek csak."
A lap felidézi továbbá, hogy "nemzetközi beszámolók szerint" a magyar rendőrök, határőrök rendszeresen bántalmazzák a szegény menekülteket. "A Human Right Watch friss jelentése szerint a rendőrök nőket, három hónapos gyereket fújtak le gázsprével, tonfával, gumibottal vertek menekülteket, és volt, akire kutyát uszítottak elfogása során" - olvasható a riogatás, melynek reméljük, legalább a fele igaz.
A kiskunhalasi zárt szálláson uralkodó állapotokról már egy másik idegen banda, a Helsinki Bizottság jelentését citálja a Zsindex, mely szintén beszámol "menekülteket ért atrocitásokról". A jelentés fizikai erőszakot említ, többek közt egy esetet, amikor az őr egy gyereket vert meg. Arról nem érkezett hír, hogy a jelentésben említett, bántalmazott "gyerek" betöltötte-e már a negyvenötödik életévét.
(Kuruc.info - Index nyomán)