A pénteki napon az idősek világnapja alkalmából meglátogattam Ózd város idősotthonait, szeretettel, édességgel és nagyon kedves gyermekműsorral leptem meg az ózdi időseket. Az önkormányzati fenntartású otthonokban természetesen nagy örömmel fogadtak az idősek és a dolgozók egyaránt - írja közleményében Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke. Alább a folytatás.
A városban működő állami fenntartású intézménybe is szerettem volna ellátogatni, hiszen ott is közel 150 ózdi idős lakik. Természetesen előre bejelentettem szándékomat a megyei vezetés felé, ahol azonban megdöbbentő választ kaptam. Az igazgató arról tájékoztatott, hogy a vasárnapi népszavazás előtt központi utasításra nem fogadhatnak politikusokat, ezért arra kértek, hogy a hónapban máskor, más rendezvényükön, a megyei igazgatóval közösen látogassam meg az intézményt. Az igazgató hozzátette, hogy szerinte bár most egy oldalon állunk (?), nem lenne szerencsés vasárnap előtt meglátogatnom az ott lakó időseket.
Tekintettel arra, hogy az idősek világnapja október 1-jén van, én nem szerettem volna különbséget tenni az önkormányzati és megyei fenntartású intézmények lakói között, ezért pénteken mégis megpróbáltam bejutni az intézménybe, azonban az igazgató irodájánál nem jutottam tovább.
Felháborítónak tartom, hogy a bent élő időseket elzárják, megfosztják az idősek napi köszöntéstől, és kiteszik őket a politikai játszmájuknak! Ők aztán igazán nem tehetnek arról, hogy népszavazás lesz, vagy hogy ki milyen pártállású. Ők idősek, akiknek a napját október 1-jén ünneplik, én pedig a város polgármestere vagyok, az övék is, és szerettem volna köszönteni őket. Számomra teljesen sokkoló, hogy az az Orbán Viktor, aki kicsivel több mint 25 éve egy hasonló rendszer ellen küzdött, most maga építi újjá ezt a szocializmust, és ez a szemlélet már az idősek ünnepét is megmérgezi.