Többek között elrejtőzött migránst kellett megtalálniuk az idei 5 tengelyen - biztos kézzel kamionos vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny résztvevőinek.
Zoom
A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által közösen szervezett zsámbéki döntőn az ország tíz legjobb kamionsofőrje mérte össze tudását az egymillió forintos fődíj reményében.
Két Best Truck Driver Hungary feliratú hobbirendszámtábla díszítheti Könczöl András autóját – két év kihagyás után ugyanis ismét ő lett a nagy kamionos verseny nyertese. Idén 350 jelentkezőből kerültek ki a legjobbak, megduplázva a tavalyi jelentkezők számát.
Zoom
A korábbi évekhez hasonlóan a döntősöknek technikai ügyességüket és szaktudásukat kellett bizonyítaniuk. Lejárt engedélyeket, nem szakszerűen rögzített rakományt és hasonló apró hibákat kellett megtalálniuk és időre kijavítaniuk.
Az idei feladatsor összeállítása a szakmával járó aktuális veszélyekre is rámutatott: egy komplex próba keretében a versenyzőknek egy rakodótérben elrejtőzött migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák.
(Origó)