A Jobbik évek óta foglalkozik Borsod egyik legsúlyosabb problémájával, a fiatalkorú bűnözéssel. A több tucatnyi parlamenti felszólalás ellenére a belügyminisztérium még mindig a Jobbik hisztériakeltéséről beszél, pedig nagy a baj! - írja közleményében Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője. Alább a folytatás.
Csak az utóbbi egy hónapban számos, a megyében elkövetett esetről érkezett hír: egy 22 éves, a rendőrségről hazafelé tartó férfi zöldséges bódét tört fel Ózdon. Miskolcon három fiatal bántalmazott és rabolt ki egy személyt. Egy másik fiatal fényes nappal késsel követett el rablást, újabb két 19 éves pedig egy férfit rabolt ki. Gagyvendégen 15 és 19 éves suhancok törtek be egy családi házba, Tállya utcáin pedig szintén fiatalok festettek össze házfalakat drogos üzenetekkel. Egy 22 éves bűnöző egy pólóért vert össze másvalakit, de arra is volt példa, hogy egy szintén fiatal bűnöző rabolt ki egy rosszul lett embert.
A tények magukért beszélnek. A nagy liberalizálás eredményeként adófizetők pénzén tartunk el bűnözőket, a tanárok és a rendőrök tehetetlenek, mert a jogalkotás és jogalkalmazás is ellenük dolgozik, az ügyészség munkája pedig rendőri vélemények alapján is botrányos.
Gyermekek tömege nő fel mélyigénytelenségben, veszélyeztetettségben, de a hatóságok nem tesznek ellene. Gyerekek laknak nyílászáró nélküli, huzatos, dohos, penészes házakban, együtt a háziállatokkal, egymás ürülékét kerülgetve. Bizonyos gyerekek a kutyákkal együtt, hozzájuk hasonló körülmények között nőnek fel. 7-8 évesen már alkoholt isznak, drogoznak. A 24. órán már régen túl vagyunk, Borsod végnapjait számoljuk. A kormány ebben a tekintetben is megbukott.
A Jobbik kormányra kerülve azonnal megszünteti a törvénytelen állapotokat, ahogy teszi jelen pillanatban például Tiszavasváriban, hogy Magyarország törvénytisztelő állampolgárai nyugalomban élhessenek.