Végre megtudhattuk, hogy a gyalázatos szlovák állampolgársági törvénnyel miért nem foglalkozik a magyar kormány, miért telt el hat év úgy, hogy a Fidesz bármit is megpróbált volna változtatni rajta - írja Fb-oldalán Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő. Alább a folytatás.
Zoom
Rubovszky György (j)
A kettős állampolgárság budapesti megszavazását követően azonnal elfogadott szlovák ellentörvény - amely megfosztja szlovák állampolgárságuktól a magyart felvevő felvidéki nemzettársainkat - ugyanis nem magyarellenes! Legalábbis erről beszélt Rubovszky György KDNP-s képviselő egy hétfői vita során az Igazságügyi bizottság ülésén. Szerinte ne is kérjem én számon ezt a kormányon, mert ehhez semmi köze nincs annak, hogy egyébként Orbán és Ficó között mekkora nagy mostanában a barátság.
Felháborítónak és elképesztőnek tartom ezt a kormánypárti cinizmust, több száz külhoni magyar cserbenhagyását és továbbra is úgy vélem, hogy a Fidesznek nem szabadna feláldoznia a felvidéki magyarság számára fontos és sérelmes ügyek képviseletét a magyar-szlovák jó kapcsolatok és az EU-s együttműködés oltárán. Mert sajnos most ez történik!
Kuruc.info szerk. megj.: Nem tudni, hogy Rubovszky szellemi leépülése érte-e el azt a pontot, amin átlépve már nincs visszatérés, vagy tényleg ennyire nem érdekli a felvidéki magyarság sorsa - tény, hogy egyik eset sem jelent pozitívumot parlamenti jelenlétére -, de az köztudott, hogy a Robert Fico vezette, magyargyűlölő pozsonyi kormány kifejezetten a magyar Országgyűlésnek a határon túli magyarok könnyített honosításról 2010 májusában meghozott jogszabályára reagált a tót állampolgársági törvény módosításával. Mint ismeretes, a magyarellenes törvény az eredeti állampolgárság elvesztésével sújtja azokat a felvidéki polgárokat, akik felveszik egy másik ország állampolgárságát. A tót jogszabályt ezért gyakran "ellentörvénynek" minősíti a sajtó. Ficóék nem is titkolták, hogy a jogszabály célja megakadályozni a felvidéki magyarokat a magyar állampolgárság felvételében. Igaz, hogy a törvény "áldozatai" számszakilag inkább a csehek és németek, de ez csak azt bizonyítja, hogy a magyar állampolgársági törvénnyel szemben semmi sem volt drága a tótocskáknak.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: