Korábban is előfordult, hogy a házelnök megvonta újságírók belépési jogát a Parlamentbe, mivel az épületben csak néhány kijelölt helyen szabad forgatni. Az Index két munkatársa is kapott ezért büntetést, ők szeptembertől kaptak újra akkreditációt a bejutáshoz.
Ezúttal Kövér László a 444 teljes szerkesztőségét kitiltotta az Országgyűlés épületéből. A zsidó blog azt írta, hogy az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán levélben tájékoztatta a szerkesztőséget a döntésről.
Szilágyi azt írta, hogy Plankó Gergely és Tamás Bence Gáspár újságírók múlt hétfőn "többszörös kérésünk és figyelmeztetésünk ellenére ismételten megszegték" a házelnöki rendelkezést, vagyis tiltott helyen forgattak. Az engedély nélküli forgatás mellett fizikailag is akadályozták Halász János államtitkár bejutását az üléstermi folyosóra.
A 444 erre azt írta, hogy "mivel a szóvivő, akinek egyébként a feladata a nyilvánosság tájékoztatása, még azon a folyosószakaszon sem akart kérdésekre válaszolni, vagy egyáltalán észrevenni a tudósítókat, ahol egyébként szabályosan lehet forgatni a parlamentben, megpróbáltuk felhívni erre a figyelmét".
Szilágyi szerint "a szabályok tudatos és sorozatos ignorálása, a korábbi figyelmeztetések semmibevétele miatt házelnök úr felfüggeszti a 444.hu szerkesztőségének akkreditációját."
(Index nyomán)