Hiába a semmisségi törvény, máig nem törölték a rendőrségi nyilvántartásokból a 2006 őszén jogtalanul elítéltek adatait – hangzott el annak a kötetnek a bemutatóján, amely az egy évtizeddel ezelőtti rendőri túlkapások félszáz áldozatának történetét és küzdelmét mutatja be. A nemzeti jogvédők az igazi felelősök elszámoltatását is hiányolják.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat által most megjelentetett kötetben 56 áldozat esetleírását és a jogvédők küzdelmét mutatják be az őrizetbe vételektől a bírósági tárgyalótermekig. „Bűn nem maradhat megtorolatlanul, tehát az igazságtételnek el kell következnie. Ebben feladata, kötelezettsége van a kormánynak is, az ügyészségeknek is, a bíróságoknak is. Mi ezt a munkát addig fogjuk folytatni, amíg az igazságtételt teljessé nem tesszük és amíg börtönbe nem kerülnek Gyurcsány és társai, az őket kiszolgáló rendőrvezetők, felelős ügyészségi vezetők és felelős bírósági vezetők” – mondta Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő.
Zoom
Gyurcsány, Niedermüller és Vadai vígan röhögnek a rendőri vezetők perének első tárgyalási napján, 2013. szeptember 17-én
2006. október 23-án több tanú szeme láttára, célzott fejlövéssel lőtték ki a 37 éves Csorba Attila szemét. Ügyvédje azt mondja: a kőbányai fiatalember hiába várt évekig a kártalanításra, az végül elmaradt. Csorba Attila a történteket nem tudta feldolgozni, 2013-ban öngyilkos lett. „Ez az esemény a számomra mutatja ennek a morbiditását, az embertelenségét, a tűrhetetlenségét ennek a rendőrinek nevezett bűncselekmény-együttesnek” – mondta Zétényi Zsolt ügyvéd.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke szerint a rendőrök felsőbb utasításra cselekedtek. „Ezt a bírói tárgyalótermekben is százszor elmondtuk. Azt nekünk ne mondja senki, hogy egy kis rendőr meg merte volna tenni anélkül, hogy a felettesei, végső soron a legfelsőbb szinten ülő ember, ne adta volna az áldását és a hozzájárulását, uram bocsánat, megreszkírozom, az utasítását erre” – vélekedett Novozánszky Ilona.

2006-ban a hatalom célja egy bolsevik típusú rendszer visszaállítása volt, amit a jogvédők akadályoztak meg – mondta Morvai Krisztina. A Jobbik jelöltjeként induló független európai parlamenti képviselő azt mondta: Gyurcsány Ferencék máig nem kértek bocsánatot a magyar néptől, inkább úgy tűnik, hogy kifejezetten büszkék a történtekre. „Az, hogy az egész úgynevezett baloldal velük együtt kíván megjelenni és emlékezni október 23-án, mérföldkövet jelent az emberi jogok, a demokrácia, a jogállamiság magyarországi történetében. Azt jelenti, hogy az úgynevezett baloldal az emberi jogok helyett a szemkilövetést, a demokrácia helyett a totális diktatúrát, a jogállamiság helyett az önkényt tekinti követendő értéknek” – fogalmazott a képviselő.
(Ha az alábbi videó nem indulna, katt ide)
Dukán Dánielt hamis rendőri vallomások miatt ítélték el. Az egykori műegyetemista nem érti, a semmisségi törvény alapján miért nem törölték még a jogtalanul elítélteket a rendőrségi nyilvántartásból. „Én hazamentem, ugye, az október 2-i szavazásra, előtte való nap megjelentek nálam a rendőrök a családunk otthonában, és kérdezték, hogy mit csináltam előző szombat este, ugye, a robbantás időpontjában. Ez, ugye, önmagában is felháborító, mert ha a szomszédban majd tyúkot lopnak, ezek szerint benne vagyunk a rendszerben, és meg fognak keresni” – mondta a sértett.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat a Jelentés című könyvet megküldi a mostani és az előző kormánytagoknak, az ügyészségekre és bíróságokra is, hogy így jelezzék: aki vétett a magyar nép ellen, az előbb-utóbb elnyeri méltó büntetését.
(HírTV nyomán)
Frissítés: Gaudi: népfelkelés volt, amit levertek
És kőkemény megtorlással éltek.
2. frissítés: Nemzeti egységet - de hogyan? Morvai Krisztina gondolatai 1956 és 2006 kapcsán
Én a demokráciában hiszek - te a diktatúrában. Szerintem a jogállamiság és a jog uralma jó dolog - szerinted az önkény jobb. Én a hatalom megosztására és a fékek-ellensúlyok rendszerére szavazok - te totális hatalomkoncentrációt szeretnél. Én védem az emberi jogokat - te úgy gondolod, hogy azok semmibe vehetőek... Teremtsünk nemzeti egységet! No, hát ez így sajnos nem fog menni. A nemzeti egységre nagy szükség lenne, de be kell látnunk, hogy teljesen különböző értékrendek és elvek mentén ez nem fog menni. El kell döntenünk, hogy milyen országban szeretnénk élni.
Pontosan tíz évvel ezelőtt 2006. október 23-án új szakasza kezdődött az életemnek. Nagy várakozással a szívemben készültem az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulójának méltó megtisztelésére, hőseink és hőstetteik emlékének felidézésére. A várva várt méltóságteljes emlékezésből véres terror lett. Budapest utcáin. Ismét, ötven év és egy "rendszerváltás" után. Az életünket és testi épségünket mentve menekültünk gyermekeimmel és sokezred magammal együtt a lovasroham, a könnygáz, a vízágyúzás és a gumilövedékek elől…
Tíz évvel a szörnyű események, hatalmi gaztettek után, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat könyvbemutatóján foglaltam össze egy évtizednyi jogvédő küzdelmünk eredményeit és tanulságait, s azt, hogyan látom most a 2006 őszi jogtiprásokat, a felelősségrevonás és a teljeskörű igazságtétel elmaradását és azt a tényt, hogy idén az egész "baloldal" együtt ünnepel a véreskezű Gyurcsány Ferenccel.
Bárhogy is volt, bárhogy is lesz, október 23-án idézzük fel büszkén, hogy a Magyar Nemzet az egész világnak megmutatta bátorságát, hazaszeretetét, szabadságvágyát - ezzel minden jó érzésű ember elismerését kiváltva. Legyünk méltóak 1956 emlékéhez!
Isten óvja és vezesse Magyarországot!
Szeretettel:
Morvai Krisztina