Az MSZP elnöke szerint a "mai magyar jobboldal" át akarja írni 1956 történetét, azt az üzenetét, hogy egy kommunista miniszterelnök, Nagy Imre képes volt a változásra, volt benne bátorság, hogy Magyarországot a szabadság és a demokrácia útjára vezesse.
Molnár Gyula a budapesti, második kerületi Nagy Imre-emlékháznál vasárnap tartott megemlékezésen azt mondta: a "mártír" miniszterelnök legfontosabb üzenete, hogy a diktatúrát nem megreformálni, hanem megváltoztatni kell. Közölte, a magyar “haladó baloldal” legnagyobb hősének tartják Nagy Imrét.
Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök, aki 1989-ben Nagy Imre újratemetésén mondott beszédet, ma a forradalom és szabadságharc miniszterelnökének szellemiségét akarja “eltemetni”. Hangsúlyozta: a mai magyar kormány “nem abban a formában diktatúra”, ahogy a sztálinista rendszer volt 1945 után, de éppen úgy “kontrollálni akarja” a szabad sajtót és a véleményt, akadályozza a civil életet, építi “a legrosszabb időket idéző tervgazdaságot” az oktatásban, az egészségügyben, éppen úgy korrupt, és éppen úgy “az orosz hatalommal a háta mögött akarja elnyomni a magyarok szabadságát”.
Kunhalmi Ágnes szerint az 1956-os ifjúság ugyanúgy harcolna a jelenlegi “elnyomás” ellen.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: