Tegnap újabb mélypontra süllyedt az a média, amely, Habony Árpádon keresztül az orbánizmus ideológiai támaszát jelenti - írja közleményében a Jobbik. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szerint annak idején Rákosi Mátyás várta el azt a koncepciós újságírást, amely meg nem történt eseményeket akart valóságosnak feltüntetni, Orbán Viktor holdudvara ’56 hatvanadik évfordulóján pedig eljutott az ’50-es évek újságírásának színvonalára.
Mint ismeretes, a Jobbik tegnapi Corvin közi megemlékezésére 20-30 cigány is érkezett azzal a nyilvánvaló céllal, hogy provokáljanak. Erre végül nem került sor, mert a Jobbik rendezői még a rendezvény kezdetén rendőri segítséggel távozásra bírták őket, így végül nem valósult meg az a Németh Szilárd szerint is súlyos bűncselekmény, amit egy megemlékezés provokatív szándékú megzavarása jelent.
A rendzavarás szándékával érkezők így elmentek, a megemlékezés pedig rendben véget ért a valóságban. A Fidesz "hardcore médiája" azonban kidolgozott egy párhuzamos világot, amiben volt cigányozás, zsidózás, lökdösődés és mindaz, amiben bíztak, hogy a provokátorok hatására meg fog valósulni. A nemzeti párt szerint tegnap este ezt a képzelt világot tárta elénk a Habony Művek, sőt a hazudozást átvette a köztévé is. A Jobbik szerint ez az újságírás legalja, és annak a politikának is a legalja, amely ilyen cikkeket megrendel.
Hogy előre megrendelt írásokról van szó, Jakab szerint mi sem bizonyítja jobban, hogy Vona Gábor még a színpadra sem lépett, de az egyik érintett oldal már kitette az oldalára, hogy a Jobbik elnökét a beszéde alatt kifütyülték. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz-média fel volt készítve a provokációra, és arra, is, hogy ennek nyomán milyen cikkekkel kell félrevezetni az embereket.
A párt szerint mindez egyértelmű jele annak, hogy a választásokig hátralévő időben mire kell felkészülni: aki népszavazást akar kezdeményezni, arra kopaszokat küldenek, akik jobbikos rendezvényen szeretnének a nemzet nagy pillanataira emlékezni, arra meg provokátorokat. Végezetül arra, hogy a Fidesz propagandaminisztériumából irányított média kormányzati támogatással hazudhat bárkiről bármit. Ma a Jobbikról, holnap a tanárokról, azután az egészségügyi dolgozókról.
"A Jobbik a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kormányzat által kistafírungozott média annyira se tisztelje a magyar embereket, hogy hitelesen tájékoztassa őket. Ahhoz, hogy ez változzon, a Jobbik minden hazudozóval és a hazugságok terjesztőivel szemben is megteszi a jogi lépéseket. A Fideszt pedig felszólítjuk, fejezze be a rákosista érára emlékeztető propagandagépezet működtetését. Ha Orbán Viktor láncos kutyái csak hazudni tudnak, kapjanak megfelelően szoros szájkosarat. Mert hazudni bűn" - zárul a közlemény.
(Kuruc.info)