Egy 44 éves nő besegített fia 22 éves drogbizniszébe, ha a gyermeke éppen nem ért rá. Kiszolgálta a vevőket, kezelte a bevételt, a porciózáshoz használt tasakokat is elment megvenni. Lebuktak, előzetesben vannak mindketten.
A 22 éves bajai férfi 2014 júliusától 2015 augusztusáig, a lebukásukig árult kábítószert. Marihuanát és extasy tablettát, valamint új pszichoaktív anyagokat, herbált és kristályt szerzett be, azokat passzolta el Baján kis adagokban.
Az üzletelésbe 44 éves anyukája is beszállt: a vevőket ő szolgálta ki, ha fia nem ért rá, de volt, hogy a csomagoláshoz használt simítózáras tasakokat is ő szerezte be. A megrendelést jellemzően a férfi vette fel a fogyasztóktól.
A vásárlók között voltak fiatalkorúak is, egyiküknek összesen legkevesebb 37 gramm marihuanát adtak el körülbelül 74 ezer forintért. Volt olyan vevő is, akinek 84 grammm marihuanát és 10 extasy tablettát adott el a férfi, aki maga is szívott egyébként.
A nyomozók a vádlottak társasházi lakásának földszinti tárolójában, egy befőttes üvegben fehér kristályos port, továbbá 41 csomag fóliában növényi ágvégződést, adagolókanalakat, digitális mérleget és készpénzt foglaltak le. Az anyagok kábítószerhatóanyag-tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a férfit és anyját kábítószer-kereskedelemmel és új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolja, amely húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Emellett a férfinak amiatt is felelnie kell, hogy fiatalkorúnak is adott el drogot. Mindketten előzetesben vannak – közölte az ügyészség szerdán.
(HVG)