A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy szír állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő ellen Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.
Zoom
Az esetről azt írták: a szír állampolgárságú férfi január 1-én, a hajnali órákban egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, akinek azt mondta, hogy görög állampolgár. A gyanúsított ezután szexuális aktust kezdett a sértettel.
Ez kezdetben a nő beleegyezésével történt, de a férfi egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett a beleegyezését egyértelműen visszavonta, kérte a gyanúsítottat, hogy hagyja abba. Azonban a férfi a sértett akarata ellenére, erőszakkal folytatta a szexuális jellegű cselekményeket.
Mint azt a főügyészség közölte: a szír állampolgárságú férfi Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, személyi körülményei rendezetlenek, a terhére rótt bűncselekmény pedig kiemelkedő tárgyi súlyú.
A kerületi ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, a Budai Központi Kerületi Bíróság szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt ezt el is rendelte. A végzés nem jogerős.
(Híradó nyomán)
Frissítés: a Jobbik szerint "minden idők legkorruptabb kormánya piszkos pénzekért kockáztatja a magyar nők erkölcsét, nemi életét és testi épségét" - Apáti István ugyanis úgy gondolja, a főügyészség tájékoztatása szerint Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező, rendezetlen személyi körülményekkel bíró szíriai letelepedési kötvénnyel érkezhetett az országba (ráadásul Svédországból), és így erőszakolhatta meg az aktusba önként beleegyező nőt.
2. frissítés: közlemény is van:
Miért tehetetlen az Orbán-kormány az erőszakos migránsokkal szemben?
A szír férfi által szilveszter éjjel elkövetett nemi erőszak bizonyítja, hogy az Orbán-kormány, minden idők legkorruptabb kormánya képes mindent kockára tenni, beleértve a magyar nők erkölcsét, életét és testi épségét. Ők a piszkos pénzekért még ezeket is képesek kockáztatni. A gyomorforgató esettel kapcsolatban különös aktualitást is nyer a Jobbik korábbi üzenete, miszerint se gazdag, se szegény migránst nem szabad letelepíteni Magyarországon sem brüsszeli kvóta, sem Orbán-kötvény révén, hiszen annak nagy eséllyel ez lesz a vége. Vajon Orbán-kötvénnyel érkezhetett-e ez az erőszaktevő? Mi lett volna akkor, ha fegyver is van nála? Hogyan jöhetett ide ez az illető Svédországból, és hogy tudott átjutni a titkosszolgálatok szűrőjén?
Látható, a kormánynak csak a szája nagy, és a zsebe mély, de cselekedni nem tud, hiszen sem a 15 milliárd forintos kampány, sem pedig a több tízmilliárdból fenntartott titkosszolgálatok nem tudták az esetet megakadályozni. Mi történik akkor, ha egy terrorista egyszer komolyan nekiveselkedik, és a könnyű prédának számító Budapesten fog támadást végrehajtani?
A Jobbik egyre hangosabban követeli, hogy a kormányzat vegye végre napirendre a jobbikos Alaptörvény-módosítást, amely betelepítés minden formáját egyszerre zárná ki. Amíg ezt nem fogadják el, bármelyik percben bármilyen szörnyűség megtörténhet.
Apáti István országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője
Korábban írtuk: