A nyóckeres multikulti egyre színesebb történeteket rendez a magyarok egykori fővárosában. Ezúttal néhány vietnami támadt a közterületesekre.
A közterület-felügyelők 2017. január 15-én 12 óra 20 perc körül a Budapest VIII., Golgota téren megállítottak egy tehergépkocsit, mert a vezetője a kötelező haladási irányt nem tartotta be. A helyszíni bírság kiszabása során a vietnami sofőr elfutott és rövid időn belül visszatért a főnökével.
Amikor meglátták, hogy időközben kerékbilincset szereltek fel az autóra, szóváltás alakult ki közöttük és a közterület-felügyelők között és dulakodni kezdtek. A vita közben odaérkezett egy harmadik - ez idáig ismeretlen - társuk, aki a kezében lévő fémcsővel megfenyegette a közterület-felügyelőket. Ezután a csövet a földre dobta és kétszer megütötte az egyik közterület-felügyelőt, majd elmenekült a helyszínről. Ekkor az egyik sárga felvette a fémcsövet és ráütött vele a másik közterület-felügyelő kézfejére, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Lehetséges elkövetők
A kiérkező járőrök megakadályozták a további dulakodást, de a helyszínen csak az egyik vietnamit fogták el, akit előállítása után gyanúsítottként hallgattak ki.
Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt indított nyomozást. A rendőrség előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására, míg ez idáig ismeretlen, a dulakodás során elmenekült társát továbbra is keresik.
(Police.hu nyomán)