Alkalmas miniszterelnök-jelöltnek tartják Botka Lászlót a Liberálisok, a Jobbikkal azonban semmilyen körülmények között nem hajlandók összefogni.
Szemben több baloldalról érkező felvetéssel, így Medgyessy Péter, Haraszti Miklós, Kőszeg Ferenc és mások által megfogalmazottakkal, fel sem merülhet, hogy a Magyar Liberális Párt együttműködjön a Jobbikkal – jelentette ki Fodor Gábor a Kossuth Rádió reggeli műsorában.
"Leülünk vitatkozni a Jobbikkal, és megadjuk a kellő tiszteletet, mint minden parlamenti pártnak, de az értékrendünk olyan távol áll egymástól, hogy nem fogunk összefogni, hiszen a cukiság mögött a bakancs azért ott van a kirakatban" – fogalmazott a pártelnök.
Zoom
Fodor Gábor arról is beszélt, hogy a Liberálisok alkalmas miniszterelnök-jelöltnek tartják a szocialista Botka Lászlót, olyannak, aki mögé felsorakozhat a "demokratikus ellenzék".
Arra a felvetésre, hogy Bokros Lajos, a MoMa elnöke csütörtök este az ATV-ben azt mondta: nem ebben állapodtak meg, hanem abban, hogy egyeztetések, majd előválasztások lesznek, és pártjának is lenne jelöltje – személy szerint maga is vállalná megméretést – Fodor Gábor azt mondta: egyelőre semmilyen megállapodás nem volt a baloldalon. Szerinte a szinte azonnal zátonyra futott egyeztetéseket semmiképpen nem lehet megállapodásnak nevezni.
(Kossuth Rádió)