Meghalt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt egykori vezetője. A politikust 85 éves korában, fővárosi, XII. kerületi otthonában érte a halál.
Az Origó elérte egyik hozzátartozóját, aki csak annyit mondott, hogy család közleményt adott ki, ennél többet egyelőre nem szeretnének közölni.
Zoom
Az ügyvéd, politikus Torgyán József 1990-2002 között országgyűlési képviselőként dolgozott, 1991-től 2002-ig az FKGP elnöki pozícióját töltötte be, 1998 és 2001 között pedig földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter volt.
Ezután hosszabb ideig nem foglalkozott politikával, 2006 szeptemberében azonban visszatért, és új pártot alapított, a Magyar Megújulás Mozgalmat.
A 2010-es magyarországi országgyűlési választáson a „Torgyán–Kisgazda–Koalíció" nevű formáció jelöltjeként indult Csongrád 4. választókerületében.
A politikai tevékenységgel 2016 novemberében hagyott fel végleg: a sztárklikken blogoló egykori kisgazda vezér egy búcsúcikkben köszönt el. Utolsó közéleti programja egy idén szeptemberben tervezett földműves nap lett volna, a blogbejegyzés szerint.
(Origó)