A jelenlegi adatok szerint négyen meghaltak, és tizenegyen megsérültek, amikor az M43-as autópályán a Románia felé vezető oldalon több jármű összeütközött a határtól egy kilométerre, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében szerda reggel – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Az elsődleges adatok szerint két román honosságú kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze.
A Délmagyar.hu információi szerint az áldozatok és sérültek mind bolgár és román állampolgárok. A lap tudósítója szerint legalább tíz mentőautó érkezett a helyszínre, a katasztrófavédelem környékbeli egységei mellett román tűzoltóautó is érkezett.
Aradról három rohammentőt és három mentőautót küldtek – közölte a Digi24 román hírtelevízió. A hírtelevízió képeket is közölt a baleset helyszínéről. A hírtévének az a román szemtanú nyilatkozott a helyszínről, aki a segélyhívó számon jelentette a balesetet. Elmondta: a köd miatt 80 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben az autópályán. A szemtanú szerint egy kamion, egy Hamburgból Romániába tartó román autóbusz és három kisbusz ütközött össze. A szemtanú elismerően szólt arról, hogy a magyar katasztrófavédelem gyorsan a helyszínre érkezett.
A Délmagyar háromnegyed 11 körül arról számolt be, hogy egy kisebb, román rendszámú autóbusz rendőri felvezetéssel elhagyta a helyszínt, valószínűleg a sértetlen utasokat szállították el. Közben újabb két katasztrófavédelmis autó és egy tűzoltó érkezett.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia korábban azt közölte, hogy az érintett szakaszt lezárták, a rendőrség az autópálya forgalmát Csanádpalotánál letereli. A pályán rendkívüli köd van, a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ennek megfelelően közlekedjenek – közölte a százados.
(MTI - MNO)