Szerdán a délutáni órákban érkezett meg Olaszországból a veronai buszbaleset ötödik, súlyos égési sérüléseket szenvedett sérültje a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ - Honvédkórházba.
Dr. Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója elmondta, hogy a sérültet légi úton, majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről mentőautóval szállították a kórházba szerdán délután. A 40 éves férfi állapota stabil, jelenleg a sürgősség osztályra került, később döntenek az elhelyezéséről.
A férfi testének hatvan százaléka megégett a balesetben, az Olaszországban megkezdett műtéti sorozatát folytatják itthon. Az orvosigazgató hozzátette, hosszú felépülés vár rá.
Beszámolt arról is, hogy a még Veronában – koponyasérülés miatt – ápolt sérült állapota is stabil, hazaszállításáról a jövő héten születik döntés. Jelenleg kómában van még, amelyből időközönként megpróbálják felébreszteni az olasz orvosok – magyarázta.
A korábban már Magyarországra szállított betegek közül még kettőt ápolnak a Honvédkórházban. Főként égési sérüléseik vannak, jó állapotban vannak, az eddigi műtétek sikerültek, de valószínűleg rájuk is további beavatkozások várnak – tette hozzá.
(M1)