Azzal fenyegetőzött a szegedi börtönben az életfogytiglani börtönbüntetését töltő "P." László, Bándy Kata gyilkosa, hogy borotvájával megvágja magát – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Bors cikke kapcsán.
Zoom
A börtönőrök szakszerű intézkedése azonban megakadályozta a férfit abban, hogy súlyosabb sérülést okozzon magának. Így csupán néhány centiméteres hámsérülés keletkezett rajta, amely egészségügyi ellátást sem igényelt.
(MNO)
Korábbi címünk a Bors "szenzációs" híre alapján: Felvágta az ereit a börtönben Bándy Kata gyilkosa, de nem hagyták pokolra jutni
A Bors információi szerint a 40 évre ítélt cigánybűnöző összeomlott, és múlt héten felvágta az ereit, az életét azonban sikerült megmenteni. Az esetet követően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították.
Zoom
Péntek Lászlót jogerősen "életfogytiglani" fegyházbüntetéssel sújtották, az ítélet viszont megszabja, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat.
A bulvárlap szerint a cigány legfőbb támasza az anyja, aki rendszeresen látogatja őt a börtönben. Péntek állítólag iskolába járt és dolgozott a fegyintézetben. 
Zoom
Ismeretes: Bándy Kata, a Pécsi Rendőr-főkapitányság 25 esztendős pszichológusa 2012. július 8-ra virradó éjjel egy helyi szórakozóhelyről hazafelé tartva véletlenül találkozott a feltehetően drog és ital hatása alatt lévő Péntek Lászlóval, aki megfojtotta őt. A lány holttestét július 11-én, délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták Péntek Lászlót, aki beismerő vallomást tett. Az ügy közfelháborodást váltott ki, a gyilkos cigány perét a tévécsatornák és az újságok is követték.
Zoom