Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Nógrád megyei Rimócon, a Pest megyei Domonyban és a Veszprém megyei Vigántpetenden.
A Nógrád megyei Rimócon azért kell időközi választást tartani, mert az 54 éves Beszkid Andor (független) - aki 1990 óta vezette a települést - tavaly november 19-én autóbalesetben meghalt. A vasárnapi választáson a polgármesteri posztért hat jelölt indul: öten - Szoldatics Jácint Tamás, Pásztor János, Beszkid János, Bablena Ferenc és Burik-Vincze Ágota - függetlenként, Percze István pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A voksoláson több mint 1300 helybéli szavazhat.
Ugyancsak a korábbi polgármester halála miatt tartanak időközi választást a Pest megyei Domonyban, Tantó Csaba november 2-án hunyt el. A polgármesteri tisztségért hat független jelölt, Czifráné Benedek Katalin, Jónás László, Nemecz Ézsiás János, Sovány Tibor, Tantó Viktor és Tomis Tamás, valamint Jakócs Gábor Endre (Magyar Munkáspárt) indul. A voksoláson több mint másfél ezer helybéli vehet részt.
A Veszprém megyei Vigántpetenden a település korábbi vezetőjének, Nemoda Istvánnak a lemondása miatt kell időközi polgármester-választást tartani. A tisztségért két független jelölt, Győriványi Dániel és Kandikó Csaba indul, a voksolásban több mint százötven helybéli vehet részt.
(MTI)