2018. április 24., kedd, György, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:56 Hévízi Robika Audiját meghúzták Keszthelyen, de ő most megmondja az "őszinténtét"22:36 Ha nem fog kezet, miért akar "francia" lenni?22:24 Gyalogosok közé hajtott egy kisbusz Torontóban22:06 Fico is kezdi eltanulni a sorosozást21:07 Szlovénia és Szlovákia is az EU magjához akar tartozni20:43 Moszkva szerint Washington beavatkozik a nyugat-balkáni országok belügyeibe 20:03 Cigányszaporító Balog távozik a rejtett erőforrások éléről, de nem kell félteni: a Fidesz pártalapítványát fogja egyengetni19:33 A szmolenszki légikatasztrófa kapcsán hallgatták ki Varsóban Donald Tuskot 19:22 Merényletet tervezett három koszóvói Velencében19:10 Dunakeszi: 24 métert repült a drogos által elgázolt nő - a hulladék át is hajtott rajta, majd elmenekült18:51 Vona Gábor Sneidert és Gyöngyösit fogja támogatni: "Mert a néppárti Jobbik velük őrizheti meg az eddig elért eredményeit"18:39 A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér elérte a karbonsemleges minősítést, bármit is jelentsen ez18:11 Mészáros Lőrinc távozik Felcsút éléről, hogy kizárólag cégbirodalmára koncentrálhasson17:35 Visszautasították a Magyar Nemzet (volt) újságíróinak adományát17:10 Viccnek is rossz: pont a szocionisták akarnak ellenzéki kerekasztalt - Egy fal dőlt le Szél Bernadett szerint
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Nem ment el a magát Terry Blacknek nevező vén ratyi a Vona lebuzizása miatt indított perre

Hétfőn délután megkezdődött a Vona Gábor által Terry Black és Zuschlag János, valamint öt kormányközeli médium ellen indított személyiségi jogi per a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első- és másodrendű alperesen kívül a TV2, a Ripost, a Lokál, a Pesti Srácok és az Origó képviselőit idézte a bíróság. Utóbbiaktól a Jobbik pártelnöke azért követel hatszázezer és másfél millió forint közötti sérelemdíjat, mert híresztelték előbbiek arra vonatkozó, emlékezetes botrányt kavart állításait, miszerint a politikusnak homokos kapcsolatai voltak, illetve ilyen bulikba járt szórakozni.

Míg Vona Gábor és ügyvédje megjelent, a hét alperes részéről mindössze három jogász jött el. Később kiderült, hogy a Terry Blacknek – polgári nevén: Rácz Károly – postázott idézés tértivevénye „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza. A TV2 azért nem képviseltette magát, mert a felperes a TV2 Médiacsoport Kft.-t nevezte meg keresetében, ami időközben Zrt. lett. Vona ügyvédje, Kummer Ákos kérte a bíróságtól a jogutódlás megállapítását.
A Vona által benyújtott kereset szerint mind politikusként, mind magánszemélyként sértették személyiségi jogait azok az állítások, melyek egyfelől azt a látszatot keltik, hogy hamis képet festett magáról a közvélemény előtt – tehát hazudott választóinak –; másrészt a családi életét is rosszul érintették a híresztelések.
– Talán nem kell magyaráznom, hogy mit érez egy feleség és egy kiskamasz fiú, ha olyan állításokkal kell szembesülniük, hogy a családjuk hazugság, az apukának titkos, homoszexuális élete van – mondta Vona a tárgyalóteremben, hozzátéve, hogy azóta az utcán is beszólásokat, megjegyzéseket kapnak, neki pedig például lakossági fórumokon is tesznek fel kérdéseket a témában.
Szerinte a támadássorozat a legfontosabb politikusi tőkéjét, a szavahihetőségét próbálja megtorpedózni.
– Ha homoszexuális lennék, vállalnám – mondta.
A pártvezető kifejtette, méltatlannak tartja, hogy a bíróságnak ilyen ügyeket kell tárgyalnia, de politikusként feladatának érzi, hogy a közbeszéd eldurvulása ellen minden jogi eszközzel fellépjen. Említette, hogy Orbán Viktor a parlamentben tett utalást a szexualitására.
A Pesti Srácok jogi képviselőjének kérdésére elmondta, jogsértőnek tartja azt, ha valakinek a szexualitását nyilvánosan a vállalt nemi orientáltságával ellentétesen állítják be, továbbá szerinte erre nem terjed ki a politikusok szélesebb tűrési kötelezettsége. Ennek kapcsán – az ügyvéd felvetésére válaszul – Vona Gábor elismerte, az is sértő lehet, hogy a Jobbik váci szervezete honlapján Fodor Gabriellának nevezte Fodor Gábort.
Az alperesek egy része nem terjesztett elő írásbeli ellenkérelmet a bíróság számára, Zuschlag János beadványa pedig nem felelt meg a formai követelményeknek. Az Origó előterjesztésében hivatkozott többek között a "tényfeltáró újságírás" (!) védettségére és arra, hogy a sajtó feladata a közszereplők ellenőrzése. Alperesi részről elhangzott az is, hogy Vona mint közszereplő meg tudja védeni magát, és valójában nem is következett be nála semmilyen hátrány a kifogásolt cikkek miatt. A Ripost jogásza tagadta, hogy a perbe fogott sajtóorgánumok összehangolt támadást folytattak volna Vona Gáborral szemben - számol be az MNO.
A pártelnök Facebook-bejegyzése:
Ismét hazudott a Fidesz "szóvivője", Terry Black
Ma a bíróságon kellett megjelennem mint felperes, de a hét alperesből csak hárman mertek eljönni. Sem Terry Black, sem Zuschlag János nem volt ott. Akik megjelentek, azok sem hagyták, hogy fényképezze őket a sajtó. Úgy tűnik, hogy a médián keresztüli üzengetés nagyon megy nekik, de ha meg kell jelenni a bíróság előtt, ahhoz már nincs merszük. Én a kamerák előtt mondtam el, amit kellett, és cáfoltam az aljas hazudozást.
Hozzáteszem, hogy mérhetetlenül rangon alulinak tartom, hogy a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként ilyen aljas rágalmakkal kell foglalkoznom, és hogy a családom tagjainak is el kell ezt viselnie. De tudom, hogy ez nem másról szól, mint Orbán Viktor beteges hatalommániájáról, aki gyáva, ezért az ellenfelével nem vitát folytat, hanem ráküldi a médiáját, a zsoldosait és a dögevőit. 2018-ban vége lesz ennek is.
Alább mellékelem a mai tárgyalás idézését, mivel a Habony-média képes még a hazugságaival kapcsolatos perekről is hazudozni.
Zoom
Frissítés: így hazudik a Fidesz-sajtó, mely tényfeltárónak mondja magát:
Ripost: Miért nem idéz­ték be Terry Blac­ket Vona Gábor ellen?
A TV2-t pe­relte bel Vona Gábor, mi­u­tán a csa­torna mű­so­rá­ban Terry Black azt mondta: Vona vallja be tit­kos kap­cso­la­tait. De miért nem idéz­ték meg magát Terry Blac­ket?
Kíváncsiak voltunk rá, hogy mit mond majd Terry Black a Vona Gábor által indított perben, ezért felhívtuk a tárgyalás előtt.
Nagy meglepetésünkre kiderült, hogy nem kapott semmiféle idézést!
Mint ismeretes, Terry Black tavaly novemberben a Tényekben azt állította, hogy a 2000-es évek elején rendszeresen találkozott Vona Gáborral fiatal értelmiségi férfiak társaságában, majd arra kérte a politikust, hogy vallja be egykori "titkos" kapcsolatait.
A bíróság a Ripost értesülései szerint ma tárgyalja első fokon az ügyet. Terry Black, akit a tárgyalás előtt közvetlenül hívtunk fel telefonon, nagy meglepetésünkre kijelentette:
"Vona engem egyáltalán nem jelentett fel. Pedig nagyon várok rá, mert akkor fog csak igazán kiborulni a bili" - nyilatkozta a Terry Black néven közismert Rácz Károly.
Vona Gábor egyébként amiatt indított pert, hogy a jó hírnevét és az emberi méltóságát sérti az olyan állítás, hogy volt homoszexuális kapcsolata, illetve járt olyan rendezvényekre, amelyeken homoszexuálisok is részt vettek.
 
Origó: Melegparti-ügy: Vona Gábor nem jelentette fel Terry Blacket
A TV2-t perelte be Vona Gábor, miután a Tényekben Terry Black azt mondta: Vona vallja be titkos kapcsolatait, mivel ő is találkozott vele melegpartikon. Most kiderül, hogy Vona nem jelentette föl Terry Blacket, így a hétfői tárgyalásra sem kapott idézést.
A Ripost kíváncsi volt rá, hogy mit mond majd Terry Black a Vona Gábor által indított perben, ezért felhívták a tárgyalás előtt. Nagy meglepetésre kiderült, hogy nem kapott semmiféle idézést.
Terry Black tavaly novemberben a Tényekben azt állította, hogy a 2000-es évek elején rendszeresen találkozott Vona Gáborral fiatal értelmiségi férfiak társaságában, majd arra kérte a politikust, hogy vallja be egykori „titkos" kapcsolatait.
Vona engem egyáltalán nem jelentett fel. Pedig nagyon várok rá, mert akkor fog csak igazán kiborulni a bili – nyilatkozta a Terry Black néven ismert Rácz Károly. Vona Gábor egyébként amiatt indított pert, hogy a jó hírnevét és az emberi méltóságát sérti az olyan állítás, hogy volt homoszexuális kapcsolata, illetve járt olyan rendezvényekre, amelyeken melegek is részt vettek.
Terry Black ugyanis korábban azt mondta, hogy Vona Gábor még a 2000-es évek elején rendszeresen járt melegpartikra, és ott többször is találkoztak. Éppen ezért nem érti – mondta a transzvesztita előadóművész –, hogy Vona politikusként miért tesz homofób megjegyzéseket.
Később Vona Gábor egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy ő büszke heteroszexuális.
 
888: Vonának sötét ló Terry Black
A Jobbik elnöke a TV2-t pe­relte be, mi­u­tán a csa­torna mű­so­rá­ban Terry Black azt mondta, hogy Vona vallja be tit­kos kap­cso­la­tait.
A Ripost kíváncsi volt arra, hogy mit mond majd a Terry Black néven elhíresült Rácz Károly a Vona Gábor által indított perben. A lap felhívta az előadóművészt a tárgyalás előtt, aki azonban megdöbbenve azt felelte, hogy nem kapott idézést a bíróságtól.
Terry Black tavaly ősszel a Tények műsorában azt mondta, hogy a 2000-es évek elején rendszeresen találkozott Vona Gáborral fiatal értelmiségi férfiak társaságában, majd arra kérte a politikust, hogy vallja be egykori "titkos" kapcsolatait.
Vona engem egyáltalán nem jelentett fel. Pedig nagyon várok rá, mert akkor fog csak igazán kiborulni a bili" – mondta Rácz Károly.
A bíróság ma tárgyalja első fokon az ügyet. A Jobbik elnöke amiatt indított pert, mert a jó hírnevét és az emberi méltóságát sérti az olyan állítás, hogy volt homoszexuális kapcsolata, vagy olyan rendezvényeken vett részt, ahol homoszexuálisok is részt vettek – írja a Ripost.
2. frissítés: az N1 összeállítása:



 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready