Babák Zoltán Antal (Fidesz) nyerte az időközi képviselő választást Szarvason vasárnap, amelyet a körzet ugyancsak fideszes képviselőjének halála miatt kellett kiírni - tájékoztatta az MTI-t Melis János jegyző.
Elmondta: Samu Tamás Gergő (Jobbik Magyarországért Mozgalom) 108, Csanádi László Attila (Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete) 168 és Dallas Péter (Magyar Munkáspárt) 4 szavazatot kapott.
A névjegyzékben 1480 választópolgár szerepelt, közülük 477-en jelentek meg a választáson, a részvételi arány 32,23 százalék volt. Egy érvénytelen szavazat született – tette hozzá.
Időközit tartottak vasárnap Nagylakon is, ahol a független jelöltként induló Locskai Zoltánt választották polgármesterré. Ő eddig alpolgármesterként dolgozott a határ menti falu irányításában - írja az Index.
A szavazásra jogosult 466 nagylaki közül 288 vett részt a választáson. Három független jelölt indult, Locskai 150 szavazattal győzött. A negyedik jelölt, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Nagy Gyula Imréné egy szavazatot kapott.
Nagylakon a korábbi független polgármester, Gyarmati András nyugdíjba vonulása miatt tartottak időközi választást.
Korábban írtuk: Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást
Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a Csongrád megyei Nagylakon polgármestert, a Békés megyei Szarvason pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.
Nagylakon a korábbi független polgármester lemondása miatt rendeznek időközi választást. A határ menti község vezetői posztjáért négyen indulnak: hárman függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben mintegy ötszázan szerepelnek.
Szarvason a 2. számú egyéni választókerület korábbi, fideszes képviselőjének halála miatt kellett kiírni időközi választást. A képviselői helyért négyen indulnak, a Fidesz mellett a Jobbik és a Magyar Munkáspárt, valamint a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete állított jelöltet. A választói névjegyzékben mintegy másfél ezren szerepelnek.
Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.
(MTI)