Mindez nem vicc, az ügyészség számol be róla halálkomoly hangvételű közleményben. Rituska valamiért éjjel rendelt - csak felfüggesztettet kérnek rá.

A jelek szerint csak egy ember vette észre, hogy a "doktornő" egy nyávogó ratyi - az, aki a lakossági bejelentést tette (képünk nyilván illusztráció)
Vádemelés a magát orvosnak kiadó férfival szemben
A Pásztói Járási Ügyészség kuruzslás miatt emelt vádat egy 31 éves gyöngyösi férfival szemben, aki orvosnőnek adta ki magát.
A vádlott 2016 nyarán megismerkedett egy férfival, akinek dr. R. Rita Tímea néven mutatkozott be, és valótlanul azt állította, hogy orvosként dolgozik, korábban több kórházat is vezetett, holott orvosi végzettséggel nem rendelkezett.
Megismerkedésüket követően az elkövető a férfi otthonában magát a héhalmi ügyelet pótorvosának kiadva orvosi ügyeletet tartott. Ezen alkalmakkor, 22 és 5 óra között több személyt is rendszeresen orvosi ellátásban részesített. A hozzá forduló betegeket megvizsgálta, a betegségüket diagnosztizálta, és kezelte is őket. Egyik betegének fájó nyakát például krémmel megmasszírozta, és injekciót is adott be neki. A hozzá szédülés miatt forduló betegnek azt állította, hogy mobiltelefonjával megmérte a vérnyomását és EKG vizsgálatot is végzett rajta, majd ez alapján korábbi szívritmuszavart diagnosztizált nála, és nyugtató szedését javasolta neki. Más betegeinél ugyancsak a mobiltelefonja segítségével ultrahangos vizsgálatot végzett, illetve egy egyébként nem várandós pácienséről megállapította, hogy 3 hét és 6 napos terhes.
Az álorvost egy lakossági bejelentés buktatta le.
A Pásztói Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a több mint 100 000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta a vádiratában.