Az intézmény kutatási igazgatója szerint barbár támadás és példátlan provokáció érte a múlt péntekre virradó éjszaka történt festékdobálással az intézményt és mindazokat, akiknek emléket állít.
Zoom
Festéknyomok a budapesti Terror Háza Múzeum épületén, a Hősök Falán 2017. április 14-én. Előző nap este festékkel dobálták meg az épületet.
Békés Márton kedden, az épület előtt tartott sajtótájékoztatón különösen méltatlannak és visszataszítónak nevezte a történteket annak fényében, hogy az esemény idején még égtek a "holokauszt magyar áldozatainak" emlékére gyújtott mécsesek a múzeum párkányán.
“Ne legyenek kétségeink: a támadás a hősök és az áldozatok ellen ment” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy az elmúlt másfél évtizedben hatmillióan (Hát nem csodálatos, hogy pont hatmillióan? - a szerk.) keresték fel a főváros leglátogatottabb – a hősök és az áldozatok történelmi emlékhelyeként is szolgáló – történeti múzeumát, amelynek falán Mindszenty József hercegprímás, bíboros emléktáblája és számtalan 1956-os hős arcképe is látható.
Éppenséggel az ő arcképük és emléktáblájuk mellett érte támadás a falat, bemocskolva ezzel az antikommunista hősök arcképeit – jelentette ki a kutatási igazgató, arra kérve minden jóérzésű magyar embert, hogy az intézményhez hasonlóan ítélje el mélységesen a történteket. Hozzátette, elvárják, hogy a tettesek sürgősen kérjenek bocsánatot.
(MTI nyomán)