Keresztényeknek, nyugdíjasoknak és közmunkásoknak is olcsóbban árulja a tojást egy gazdálkodó - kiáltja világgá a borzalmat a Délmagyar.
Zoom
Egy Papp Jánosné nevű asszony pedig óriási meglepetésünkre ki is mondja az okot, amiért a lap is pellengérre akarja állítani a "kirekesztőt":
– Kicsit csodálkoztam a hirdetésnek azon a részén, amely a keresztényeket kiemeli – Papp Jánosné régóta látja a buszmegállóban kifüggesztett hirdetést. – Abban nincs semmi érdekes, hogy valaki támogatja a rászorulókat, de a keresztény szemet szúrt nekem is – tette hozzá az asszony, akivel éppen annak a gazdálkodónak a háza előtt álltunk meg pár szóra, aki 20-25 forintért árulja a tojást a nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak, közmunkásoknak és keresztényeknek.
Láthatja tehát a kedves olvasó, az nem baj, ha a rászorulók olcsóbban vásárolhatnak, de a keresztény már "szemet szúr" az elvileg keresztény Magyarországon...
Nem csak Papp Jánosnénak, hanem a Délmagyarnak is, akik be is csengettek a gazdálkodóhoz, hogy kellemetlenkedő kérdések formájában felelősségre vonják, hogy merészeli ezt.
– Nem kérdezem, nem ellenőrzöm – mondta nekik a férfi a hirdetésben megadott címen. Nem akart a libsi firkászoknak nyilatkozni arról, hogy rászorulók mellett miért éppen a keresztények számára adja kedvező áron a portékát, de annyit elárult, hogy Böjte Csaba dévai szerzetes ihlette.
– Egyébként meg mindenkire rá van bízva, hogy mit mond, nem ellenőrzöm, becsület dolga – zárta rövidre a gazdálkodó, hogy szabaduljon már a hívatlan vendégektől.
Akik úgy tesznek - bizonyára nem véletlenül -, mintha legalább az alábbi hirdetménnyel találkoztak volna:

(Kuruc.info)