"Hazafi vagyok!" - kiabálta félszáz tüntető az Echo TV felé az Európai Parlament brüsszeli székháza előtt. Olyan skandálás is elhangzott, hogy "Kell a CEU, kell a TASZ, Orbán Viktor hülye f...".
A tüntetésre egy Facebook-csoport hívta a CEU volt diákjait és szimpatizánsait délután 1-re az EP elé, ahol Orbán Viktor is beszél ma. Többen a kék "CEU-val vagyok" táblát hozták, mások kipróbálták a pesti tüntetők új sportját: a "kreatív táblákat". "Van bárki, aki a SZU-t választja az EU helyett?" - kérdezték. Máshol a Néppárttól akarták tudni, "meddig tűrik még, hogy átverik őket".
Zoom
Mindeközben újabb csoport jelent meg a téren, ezúttal I stand with Hungary feliratokkal: a CÖF-ikon Csizmadia László, illetve Stefka István vezetésével:
Zoom
(HVG nyomán)
A Jobbik közleménye:
Ki fizette a Fidesz álciviljeinek utaztatását?
A Fidesz-pénzből tízmilliókkal kitömött CÖF brüsszeli kiruccanásához vajon ki nyúlt a pénztárcájába? Kinek a pénzéből történt az utazás? Az Európai Néppárt vagy a Fidesz? A kérdés azért is égető, mert a napokban az is kiderült, a fideszes álcivilek támogatása érdekében fideszes diplomatáknak kellett lobbizniuk kiküldetési helyükön, sőt a CÖF vezetője az eddigi szokásjogot felrúgva a fideszes tárcavezető segítségével a nagyköveti értekezleten lobbizhatott a saját álcivil szerveződése érdekében.
A civil szervezetek átláthatóságát tehát nem elég a Soros György-féle szervezetek esetében megkövetelni, a nép joggal követeli meg, hogy a fideszes szervezet is tegye nyilvánossá kapott támogatásait!