Magyarország kormánya és a Belügyminisztérium minden eszközzel fellép a szélsőségekkel szemben - jelentette ki Pintér Sándor csütörtökön Budapesten, mielőtt a "holokauszt idején tanúsított segítségnyújtás elismeréseként" Világ Igaza kitüntetéseket és Bátorságért Érdemjeleket adtak át.

Nem a jelen lévő, (bőséges ellátással) nyugdíjazott Dohány utcai seriffek kedvéért tette fel a csillagot, korábbi a kép
A belügyminiszter beszédében kiemelte: “ma már kimunkált jogintézmények állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy felvegyük a küzdelmet azok ellen, akik Magyarország törvényes rendjét erőszakkal kívánják megváltoztatni”. Több rendőri akcióval akadályozzuk, hogy a "nem kívánt szélsőségek károkat okozzanak társadalmunkban", és egy ilyen fellépés a közelmúltban rendőréletet követelt – idézte fel. Pintér Sándor hangsúlyozta: a tragédia azonban nem fékezi elkötelezettségüket a "szélsőségek" elleni fellépésben, “ellenkezőleg, elszántabbá tesz”. Csírájában kívánjuk elfojtani a radikalizáció térnyerését – fogalmazott.
Kitért arra is, hogy az illegális migráció korunk meghatározó jelensége. Az e mögött megjelenő terrorizmus és a szélsőségek megállítása jelenleg az egyik legnagyobb feladat, és a magyar kormány elkötelezett, hogy a radikális külföldi csoportok az ország határain kívül maradjanak – mutatott rá.
(MTI nyomán)