Továbbra is elérhető lesz a családi adózási rendszer, nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, nőnek az otthonteremtésre szánt források - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.
A munkából élők költségvetése a 2018-as "büdzsé", amely támogatja a munkaalapú társadalom megteremtését, a gyermeket vállaló családokat és az ország biztonságát - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus kiemelte: jövőre tovább emelkedik a minimálbér, a szakmunkás-minimálbér, csökken a munkaadói járulék, továbbra is elérhető lesz a családi adózási rendszer, nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, nőnek az otthonteremtésre szánt források, és újabb adócsökkentések is segítik a családokat.
Az ország biztonságára is 100 milliárd forinttal többet költenek – tette hozzá Kósa Lajos, aki szerint mindenkinek megvan az esélye arra, hogy előreléphet egyet 2018-ban.
"Lex csicska"
A Fidesz frakcióvezetője szerint meg kell akadályozni, hogy pártok milliárdosok "csicskájáva" váljanak. A burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló törvényjavaslatuknak - amelyet "lex csicskának" nevezett - ez a célja. Kósa Lajos úgy fogalmazott: a baloldalt Soros György "finanszírozgatja", a Jobbikot pedig Simicska Lajos "vásárolta fel kilóra".
Szigorítani kell a finanszírozási rendszeren ahhoz, hogy a magyar politikai közélet ne váljon "milliárdosok homokozójává" – mondta. Ezért a parlament előtt fekvő törvényjavaslatuk azt írná elő, hogy kampányidőszakon kívül a pártok csak piaci listaáron vehessék igénybe a kültéri hirdetési felületeket. Kampányidőben pedig minden pártnak ugyanolyan feltétellel kell biztosítani ezeket a felületeket – ismertette.
A tegnapi bizottsági vita erről itt látható:
7,5 százalék lehet a reklámadó
A tervezett 9 százalék helyett 7,5 százalék lesz a reklámadó mértéke – közölte Kósa Lajos, jelezve, hogy erről megegyeztek a nemzetgazdasági tárcával. A kormánypárti politikus azt mondta: addig akarják fenntartani a 7,5 százalékos szintet, amíg nem teljesítik azt az európai uniós kötelezettséget, amely a korábban a költségvetésbe befolyt reklámadóbevétel visszafizetését írja elő. Arra a kérdésre, hogy ez meddig tarthat, azt válaszolta, hogy körülbelül négy évig. Ha a visszafizetés megtörtént, utána "újra lehet gondolni" - jelezte.
(MTI nyomán)