Ahhoz képest, hogy még zajlik a nyomozás Körmend leköszönt ex-kereszténydemokrata alpolgármesterének gyanús szerelmi ügyében, a képviselő-testület most az ifjúságért is felelős bizottság tagjává választotta Szabó Ferencet.
Zoom
Mint ismeretes, nemrégiben kiderült, hogy Körmend kereszténydemokrata alpolgármesterének évek óta viszonya van egy 16 éves diáklánnyal, aki korábban a tanítványa volt abban az általános iskolában, ahol napközis tanárként dolgozik. Szabó Ferenc a magánéletében történt változásokra hivatkozva váratlanul lemondott az alpolgármesteri pozícióról, majd pár nappal később – mandátumát megtartva – kilépett a KDNP-ből is.
A férfi anyja elismerte, hogy volt kapcsolat a fia és a kiskorú lány között, de a diákot okolta emiatt, mondván: üldözte a szerelmével a tanárt, ami eredményezett néhány „helytelen levélváltást”. Ezt erősítették meg az érintett iskola diákjai, akik szerint „szaftos” facebookos levelezésük miatt buktak le Szabóék. A botrány kirobbanása után a tanár szabadságot vett ki, és egy időre eltűnt a városból, de aztán a március végi képviselő-testületi ülésen már ismét jelen volt.
Megszólalt a lány
Az ATV megtalálta Szabó Ferenc tanítványának Facebook-profilját, és a lány nem vette tolakodásnak az érdeklődést. Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy magánügynek tekinti a vele történtekről kialakított álláspontját, azt azonban elárulta: kitolásnak és hazugságnak tartja, ahogyan egyes médiumok áldozatként mutatták be őt a nyilvánosság előtt.
Sikerült szóra bírniuk a lány édesapját is, aki azt mondta, hogy a Nyugat.hu cikke nagyjából fedi a valóságot, de majd a rendőrség a végére jár az ügynek, amivel azért sem akar foglalkozni, mert annak politikai vonzata is van.
A szülők egyébként minden létező fórumon próbáltak segítséget kérni, mégis csak rendőrségi feljelentésük tudta átbillenteni az ügyet a holtponton.
Még mindig nem gyanúsították meg
A rendőrség kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit árult el, hogy állampolgári bejelentés történt az ügyben, amelynek nyomán feljelentés-kiegészítést rendeltek el, de gyanúsítás még nem történt. Azóta a nyomozás átkerült a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányságra, ahol változatlan minősítés mellett, még mindig zajlik.
Nem várt fordulat
Az ügy most nem várt fordulatot vett, Szabót ugyanis új pozícióba választották: a Pro Körmend Városszépítő Egyesület közleményben tájékoztatta a sajtót, hogy a város képviselő-testülete – információk szerint Bebes István polgármester indítványára – zárt ülésen a Társadalmi és Ifjúsági Ügyek Bizottságának tagjává választotta az immár függetlenként képviselőként tevékenykedő ex-alpolgármester Szabó Ferencet, aki tavaly még a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságot is vezette.
(ATV nyomán)
Korábban írtuk: