Gazdasági kérdésekről és a Nyugat-Balkán stabilitásáról is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen osztrák köztársasági elnök kedd délután az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.
A megbeszélésen kiemelték a magyar-osztrák jószomszédi kapcsolatok fontosságát, és a két ország gazdasági együttműködésének továbbfejlesztéséről is egyeztettek. Ausztria Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere, osztrák cégek pedig csaknem 80 ezer magyar embernek adnak munkát – hangzott el a találkozón.
Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen külön hangsúlyozták a Nyugat-Balkán stabilitásának fontosságát, ennek érdekében továbbra is együtt fognak működni – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Alexander Van der Bellen ugyanakkor a Facebookon közétett bejegyzésében egészen másról írt: beszámolója szerint a jó gazdasági kapcsolatokon túl tárgyaltak az SOS Gyermekfalvak helyzetéről, melyet érint a kedden elfogadott civiltörvény; a CEU-ról és a "menekültek" magyarországi helyzetéről is.
(MTI - Mandiner nyomán)