Lesöpörte az ügyész fellebbezését a Kúria, így házi őrizetben maradhat az egykori Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba – tudta meg a HVG.
Zoom
Két év előzetes eltartóztatás után áprilisban a Fővárosi Ítélőtábla kiengedte a Quaestor-csoport korábbi tulajdonos-vezetőjét. Tarsoly Csaba így házi őrizetbe került, csakhogy a döntés ellen az ügyészség fellebbezett.
A Kúria döntésével jóváhagyta az előzetes letartóztatás megszüntetését, fenntartva a házi őrizetet. Az ügyészség azzal érvelt, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért kellene továbbra is/újra börtönbe kerülnie a Quaestor-vezérnek. A bíróság ezzel nem értett egyet, hiszen Tarsoly cégei mind vég-, vagy felszámolás alatt állnak, így gyakorlatilag nincs is mivel „megismételnie” a bűncselekményeket.
A lap információját Papp Gábor, Tarsoly védője megerősítette.
A csalással és sikkasztással vádolt Quaestor-vezért a nyomozók 2015. március 26-án vették őrizetbe, több mint két héttel a brókercég 200 milliárd forintos kárt okozó bedőlése után. A Quaestor 250 milliárd forint kifizetetlen adósságot hagyott maga után, amiből 160 milliárd forintnyi szabálytalanul kibocsátott lakossági kötvény volt.