Emberölés bűntettének kísérlete mellett kétrendbeli kényszerítés miatt is felelnie kell annak a rendőrnek, aki ellen azért indult eljárás tavaly december elején, mert részegen lövöldözött egy csepeli társasházban. A 24.hu szerint a férfi – a házkezelő alkalmazottján kívül, akire fegyvert fogott és el is sütötte azt – két takarítónőt fenyegetett meg, szintén azért, mert zavarta a zaj, amit munka közben csaptak. A portál úgy tudja, az ügyet lezárták, már készítik elő a vádat.
A férfi az önvédelmi fegyverét használta, olyan töltényekkel, amelyek tartására nem volt engedélye. A már csak volt egyenruhás közepesen volt ittas, sört fogyasztott a történtek előtt.
A korábbi ügyészségi tájékoztatás szerint a szolgálaton kívüli egyenruhás ittas állapotban a sértettel való rövid szóváltást követően az engedéllyel tartott fegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét. A sértett ekkor a tűzlépcsőház ajtaját csukta be, az ajtó mögött állt, csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el. A tűzlépcsőház ajtaján átfúródott töltény a falban állt meg.
A történtek után a férfi előzetesbe került, majd házi őrizetbe, és úgy tudni, tavasszal már szabadon engedték.
(24.hu - MNO nyomán)