2018. január 22., hétfő, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:23 Izraeli cég szállna be a magyarországi napenergia-üzletbe10:55 Csurka Gergely: "emberkísérlet" Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolata10:25 Akár tíz szavazattal is többet kaphat Szél és Hadházy: Szigetvári visszaléptette jelöltjeit a javukra09:44 A kormány azt sem verte nagydobra, hogy Budapesten folytatják a kopogtatást illedelmesék: titkos albérletek várják őket a fővárosban09:19 A Magyar Honvédség nem koszorúzza meg többé a román "felszabadítók" emlékművét08:45 A megtermelt vagyon 82 százaléka a gazdag 1 százaléknál köt ki08:04 A Kreml szerint összeomlottak Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatai07:30 Csak jövőre várható Bróker Marcsi ítélete07:23 Ma van a magyar kultúra napja 06:59 A havazás megy, a tél marad23:29 Hollandiában már második éve a Mohamed a legnépszerűbb fiúnév22:56 Új párt alapítását tervezi Nigel Farage - feltéve, ha az UKIP összeomlik a házasságtörő elnök niggerező exbarátnője miatt22:28 Legkevesebb háromezer embert ölt meg a Moszad a célzott likvidálás módszerével22:04 Bota Ágnes: Vakmerőség21:37 Ilyen bűncselekményeket követtek el Orbán illedelmesen bekopogtató oltalmazottjai - pedig a TEK is átvilágította őket
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Pikáns: Simicska tévéje feljelentést tesz a 2010-ben Simicska felületein számla nélkül kampányoló Fidesz ügyében

Büntetőfeljelentés megtételét tervezi a HírTV Zrt. a társaság korábbi menedzsmentjének a 2010-es választási kampányban való közreműködése miatt. Az ok: az eddig belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit. Simicska Lajos a 24.hu-nak azt mondta: ha voltak szabálytalanságok, azért az akkori tényleges tulajdonosok és vezetők felelnek.
Zoom
Az Orbán Viktor és Simicska Lajos közötti ellentétből kirobbant politikai háborúskodás a köztéri plakátok frontján hozhat hamarosan újabb fordulatokat. A 24.hu információja szerint ugyanis a HírTV Zrt. azt tervezi, hogy büntetőfeljelentést tesz a Fidesz 2010-es köztéri reklámjai miatt.
"A HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. 2010-ben kizárólagos ügynökségként szerződött a Fidesz kampányának lebonyolítására" – mondta el Puskár Anett, a Mahir tanácsadója.
Zoom
"A sajtóhírek nyomán a HírTV jelenlegi menedzsmentje átvizsgálta a 2010-es dokumentumokat, és komoly szabálytalanságokat és rendellenességeket észlelt, amelyek az akkori menedzsment felelősségét is felvetik. A HírTV Zrt. ügynökségként például a Mahir Citypostert bízta meg a Fidesz közterületi kampányának lebonyolításával, de most nagyon úgy tűnik, hogy a 2010-es kampányban semmilyen közterületi költést nem számlázott tovább a Fidesznek. Az ügy már a jogászaink előtt van, akik előkészítik a büntetőfeljelentést" – tette hozzá Puskár.
2010-ben még javában tartott Orbán és Simicska évtizedes barátsága. A Fidesz plakátjait a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. megrendelésére a Mahir Cityposter Kft. intézte további alvállalkozók bevonásával. A Mahir Cityposter Simicska reklámcége volt akkor is, és az ma is, a HírTV Hirdetésszervező Zrt. viszont csak a G-nap után, 2015-ben került teljes egészében a milliárdoshoz.
"2010-ben opciós joggal rendelkező kisebbségi tulajdonos voltam" – mondta a 24.hu-nak Simicska Lajos.
"A társaság ügyeit a tényleges tulajdonos intézte, ezért minden esetleges szabálytalanságért vagy törvénytelenségért a cég tényleges irányítói felelnek. Azt kell megérteni, hogy ha valaki opciós joggal rendelkezik, az nem azt jelenti, hogy ténylegesen irányítja a céget, gondoljon a G-napra, amikor felállt a szerkesztőség egy része, hát azt nem én csináltam, mindenki elhiheti" – tette hozzá Simicska.
Zoom
A HírTV tulajdonjoga a Magyar Nemzetet kiadó céghez hasonlóan egészen a G-napig a Pro-Aurum Zrt. és Liszkay Gábor között oszlott meg. Liszkay a háború kitörésekor távozott, jelenleg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks-öt vezeti.
A Fidesz a 2010-es választási kampány ideje alatt legalább 10200 köztéri reklámon hirdette magát, és ezzel jóformán annyi plakátja és citylight-ja volt, mint választáson induló többi pártnak összesen. Mégis fele akkora plakátköltséget jelentett le a kampányköltéseket vizsgáló Állami Számvevőszéknek, mint az MSZP vagy a Jobbik.
Korábban már nyilvánosságra került, hogy a Mahir Citiposter eleve nagyon nyomott áron, bruttó 98 millió forint értékben számlázta le a listaáron milliárdokat érő plakátkampányt a HírTV cégének. A Fidesz számvevőszéknek küldött elszámolásában viszont már csak 35,6 millió forintos plakátköltség szerepelt.
A Jobbik közleménye:
Bűncselekmény gyanújában a Fidesz
Újabb bizonyítékok kerültek elő a Fidesz 2010-es választási csalásáról. A Fidesz gátlástalanságban nem ismer határt: minden egyes nappal több információ lát napvilágot arról, milyen tisztességtelen, csalással felérő eszközökkel nyertek választást.
Ami biztos: 2010-ben a Fidesz nemcsak megdöbbentően olcsón kapott plakáthelyeket, de az Állami Számvevőszéket is átverte, most pedig kiderült: semmilyen közterületi költést nem számláztak le.
Hatalma megtartása érdekében Orbán Viktornak semmi se drága, nemhogy a korrupciótól, de a közönséges adócsalástól sem retten vissza. A Fidesz 2010-ben illegitim módon került kormányra és szerzett kétharmadot, politikusai mára leszerepeltek, hiteltelenné váltak, a kielégíthetetlen étvágyú fideszkorrupció hamarosan felemészti Magyarországot.
2018-ban a Jobbik véget vet Orbán maffiarendszerének és egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad országot teremt, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson!
2. frissítés: vizsgálóbizottságot állítanának fel
A Jobbik értékelése szerint meg kell vizsgálni a Fidesz 2010-es kampánykiadásait, ezért az ellenzéki párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja.
Volner János, a párt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormánypárt költése büntetőjogi kategóriába tartozik, és amivel vádaskodott, azt maga követte el.
Azt mondta: kiderült, hogy a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. nem számlázott a Fidesznek kampányköltést, tehát a párt 2010-es kampánya teljesen ingyen volt. Ez felveti a tiltott pártfinanszírozás és az adócsalás gyanúját – vélekedett Volner János.
A jobbikos politikus szerint a vizsgálóbizottságnak minden részletet fel kellene tárnia, köztük azt, hogy mekkora kár érte az adófizetőket, mit akartak eltitkolni az Állami Számvevőszék előtt, kitől és mekkora támogatást kaptak, és ez befolyásolhatta-e a 2010-es választásokat.
A frakcióvezetőt kérdezték a Jobbik idei plakátkiadásairól is. Azt felelte: a több mint 2100 plakát esetében természetes, hogy nem listaáron hirdettek, hanem mennyiségi kedvezményt vettek igénybe. Szerinte áron alul a Fidesz vásárolt plakáthelyeket, és voltak olyan Simicska Lajoshoz köthető vállalkozások, amelyek egyáltalán nem számláztak ki költést.
Faggatták a Jobbik vezető politikusainak nyugdíjasokra vonatkozó mondatairól is. Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a kijelentésekkel, válaszul az M1 közszolgálatiságát kérdőjelezte meg és azt kérte, fejezzék be a nyugdíjasok hergelését és a közhangulat “eldurvítását”.
Mint fogalmazott, bízik abban, hogy nem történik egyetlen kampányeseményen sem olyan, hogy “a Fidesz különböző hívei ököllel, esernyővel nekiesnek a másképp gondolkodó embereknek”.
(MTI)
3. frissítés: Fidesz: nem igaz, nem igaz, ti voltatok, ti voltatok!
A Fidesz szerint tiltott pártfinanszírozás és áfacsalás a Jobbiknál merült fel, amely "egy milliárdos bábjává vált".
A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Volner János jobbikos frakcióvezető előzőleg azt mondta, meg kell vizsgálni a Fidesz 2010-es kampánykiadásait, ezért az ellenzéki párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását javasolja.
A Fidesz közleményében azt írta, a legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy a milliárdos Simicska Lajos “megvette és burkoltan pénzeli a Jobbikot”. Hónapokon keresztül irreálisan alacsony áron adott plakáthelyeket a Jobbiknak, az utóbbi időben pedig a milliárdos cégei már a párt logója nélkül teszik közzé a jobbikos üzeneteket – olvasható a közleményben.
A vádaskodás a Fidesz szerint nem más, mint Simicska Lajos kétségbeesett próbálkozása, hogy mentse a Jobbikot. Közölték továbbá: a Fidesz minden egyes választási kampányában a törvényeknek megfelelően járt el és számolt el, amelyet az Állami Számvevőszék minden esetben ellenőrzött és törvényesnek talált.
4. frissítés: Nyitrai szerint minden rendben van, és nem félnek Simicskától Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready