A több mint húsz évvel ezelőtti emberöléssel vádolt, majd elítélt libanoni férfi az egykori bírósági tárgyaláson állította azt, hogy nem ő ölte meg az ügy egyik sértettjét, ezért kell most újra bíróság elé állnia.
Zoom
A libanoni állampolgárságú férfi 1996 áprilisában Újpesten különös kegyetlenséggel megölte a neki korábban szállást adó férfi feleségét és hétéves gyermekét. A vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt idén májusban jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték.
Májusbana törvényszéken 20 év után először látta egymást a meggyilkolt szír kisgyerek édesapja és a libanoni gyilkos, a 18 éven át szökésben lévő Matar Boulos Aziz. A kis tárgyalóteremben ki is tört a verekedés, a feleket az őröknek kellett szétválasztaniuk.
A libanoni állampolgárságú szír férfi most azért áll megint bíróság elé, mert az eredeti ügy tárgyalásakor szándékosan, valótlanul azt állította, hogy miután ő betört a házba, és megölte a családanyát, illetve megütötte a kisfiút, maga a családapa volt az, aki egy késsel bántalmazta a saját gyermekét, és ő ebbe halt bele.
Ezzel szemben a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete is rögzíti, hogy a családanyát és kisfiát a vádlott támadta meg, és a gyermek is a vádlott kitartó, brutális jellegű bántalmazásába halt bele, őt az édesapa nem bántalmazta.
A bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.
(HVG nyomán)
Korábban írtuk: