2018. május 22., kedd, Júlia, Rita, Ugocsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Sérti a brit nemzetbiztonságot az orosz korrupciós pénzek londoni átmosása22:18 Kalasnyikovokkal lövöldöztek az utcán Marseille-ben21:47 Szorulni fog Szlovénia és Spanyolország izraeli nagykövete, mert országaik a terrorállam érdekei ellen szavaztak az ENSZ-ben21:20 Rosszul sült el a Tatai Patara20:59 Patkányméregszívás és két metiles lőre között magyart lincselni is van idejük a szerepi cigányoknak - az áldozat szólni mert, hogy ne a háza előtt kiabáljanak20:39 Ez a cigánygyerek ölte meg brutálisan a nyolcéves sólyi kislányt - beismerő vallomást tett20:32 Kigyulladt egy kiránduló gyerekekkel teli busz az M0-son20:23 A korrupció miatt elítélt PSD-elnök szerint egyenesen antiszemitizmus a kormányfője elleni feljelentés20:14 Negyedik alkalommal rendezik meg a Rákóczi-emlékmenetet a fővárosban19:49 Washington új nemzetközi szerződést, értsd: rendszerváltást akar Iránban19:26 "Meglepetés ez a kormány" - mondta az Öt Csillag Mozgalom vezetője, mikor bejelentette a miniszterelnök-jelölt nevét18:56 Celebek és Celebesz: újabban kutyahúsmentes Indonéziáért küzdenek az állatvédők18:45 Szaúd-Arábia szabadon engedett több mint ezer etióp foglyot18:32 Az északírek nem kis része még az erőszakcselekményeket is pártolná, ha a Brexit után visszaállítanák a határellenőrzést17:49 Több mint 100 ember kapott súlyosbított életfogytiglani büntetést Törökországban - ez náluk a halálbüntetés utóda
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Nagy hiányossága az országnak, hogy még nincs cigány kulturális központ" - de Balogék ezt is orvosolják a pénzünkből

További kormányzati segítséget kap a "roma oktatási és kulturális központ" építése, a kabinet újabb lépéseket tesz a beruházás meggyorsítására. A Kormány.hu-n közzétett tervezet szerint módosítják azt a júniusi rendeletet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az építkezést - írja a fideszes Magyar Idők.
Zoom
Balog segítője egy Victor, aki Katalin
A központ Budapest belvárosában egy leromlott állapotban lévő épület korszerűsítésével, kibővítésével, átalakításával jön létre. (Hogy aztán a cigányok beengedése után ugyanolyan leromlott állapotba kerüljön, mint amilyenben azelőtt volt - a szerk.)
A beruházó az elmúlt hetekben feltárta az ingatlan helyzetét és a beruházáshoz kapcsolódóan az adott körülmények között megismerhető peremfeltételeket is. Az azóta felmerülő új tények teszik most szükségessé a kormányrendelet módosítását. A beruházással összefüggésben így most már nem szükséges beszerezni az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, ahogyan a településképi véleményezési eljárást és a településképi bejelentést sem kell lefolytatni, és változnának a beépíthetőségi határok – derül ki a kormányrendeletből.
Zoom
Victor Katalin szívesen dajdajozik a csodálatos kultúra hordozóival
A cigányközpont létrehozása már régóta tervben van, a kormánydöntés tavaly ősszel született meg. A tervek szerint ez lesz az az intézmény, amely összegyűjti és hozzáférhetővé teszi a "hagyományos roma kultúra kincseit" (!), lehetőséget teremt az alkotóknak a megjelenésre, a "roma kultúra értékeinek" a társadalom minél szélesebb körében való megismertetésére (köszönjük, volt már szerencsénk hozzá...), "színvonalas körülmények között", komplex módon bemutatva a "roma nemzetiségi kultúra hagyományait", valamint oktatási programok lebonyolításának is teret adva. A fejlesztés keretében a központnak elsősorban a közösségi, művészeti képzéshez és oktatáshoz kapcsolódó funkciókat kell ellátnia.
Zoom
Victor Katalin, a Rejtett Erőforrások Minisztériumának "társadalmi felzárkózásért" felelős helyettes államtitkára egy korábbi budapesti konferencián arról beszélt, hogy a felzárkózáspolitika egyik kiemelt területe a művészet, mivel "a kultúra terepén megszűnnek az ellentétek".
„Nagy hiányossága az országnak, hogy még nincs cigány kulturális központ, de szerencsére már elindult ennek a tervezése” – mondta akkor. Valóban nagy szerencse ez... Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready