2017. október 24., kedd, Antal napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:31 Újabb nő vádolja zaklatással Marton Lászlót09:20 Százmilliókat csaltak el a fesztiválszervezők08:46 Riasztást adtak ki a fél országra a viharos szél miatt07:53 Először ülésezik az új összetételű Bundestag - és máris zúdul az össztűz az AfD-re07:30 Korunk pestise a migráCIONIZMUS - Siklósi András előadása Budapesten 07:25 "Új szocialista korszak" - még nagyobb hatalmat kaphat a kínai elnök06:56 Egy kétéves kisfiú volt a Szent Korona legifjabb látogatója a nemzeti ünnepen22:27 Csak tanácsadásra küldik a román hatóságok az oltást megtagadó szülőket21:32 Egy "külföldi férfi" nyakon szúrta egy orosz rádió műsorvezetőnőjét - zsidó támadt zsidóra21:07 Balog: a "romák" is harcoltak a szabadságért 1956-ban, hisz nekik is szólt az "Aki magyar, velünk tart!"20:51 Gyurcsány elszámoltatását követelték a fülkeforradalom után 7 évvel20:40 Vona: ha a Soros-terv a bevándorlás szimbóluma, az Orbán-terv a kivándorlásé20:33 Mindenszenteki gyertyagyújtás Selmecbányán - emléktúrával egybekötött városnézés20:19 "Romániai nemzeti kisebbségek napját" kell ünnepelni, nem holmi március 15-ét - persze ezt is decemberben18:59 Az oláhok továbbra is elvárják, hogy együtt ünnepeljük velük Nagy-Románia összetákolását, hazánk szétdarabolását
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Nagy hiányossága az országnak, hogy még nincs cigány kulturális központ" - de Balogék ezt is orvosolják a pénzünkből

Reklám

További kormányzati segítséget kap a "roma oktatási és kulturális központ" építése, a kabinet újabb lépéseket tesz a beruházás meggyorsítására. A Kormány.hu-n közzétett tervezet szerint módosítják azt a júniusi rendeletet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az építkezést - írja a fideszes Magyar Idők.
Zoom
Balog segítője egy Victor, aki Katalin
A központ Budapest belvárosában egy leromlott állapotban lévő épület korszerűsítésével, kibővítésével, átalakításával jön létre. (Hogy aztán a cigányok beengedése után ugyanolyan leromlott állapotba kerüljön, mint amilyenben azelőtt volt - a szerk.)
A beruházó az elmúlt hetekben feltárta az ingatlan helyzetét és a beruházáshoz kapcsolódóan az adott körülmények között megismerhető peremfeltételeket is. Az azóta felmerülő új tények teszik most szükségessé a kormányrendelet módosítását. A beruházással összefüggésben így most már nem szükséges beszerezni az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, ahogyan a településképi véleményezési eljárást és a településképi bejelentést sem kell lefolytatni, és változnának a beépíthetőségi határok – derül ki a kormányrendeletből.
Zoom
Victor Katalin szívesen dajdajozik a csodálatos kultúra hordozóival
A cigányközpont létrehozása már régóta tervben van, a kormánydöntés tavaly ősszel született meg. A tervek szerint ez lesz az az intézmény, amely összegyűjti és hozzáférhetővé teszi a "hagyományos roma kultúra kincseit" (!), lehetőséget teremt az alkotóknak a megjelenésre, a "roma kultúra értékeinek" a társadalom minél szélesebb körében való megismertetésére (köszönjük, volt már szerencsénk hozzá...), "színvonalas körülmények között", komplex módon bemutatva a "roma nemzetiségi kultúra hagyományait", valamint oktatási programok lebonyolításának is teret adva. A fejlesztés keretében a központnak elsősorban a közösségi, művészeti képzéshez és oktatáshoz kapcsolódó funkciókat kell ellátnia.
Zoom
Victor Katalin, a Rejtett Erőforrások Minisztériumának "társadalmi felzárkózásért" felelős helyettes államtitkára egy korábbi budapesti konferencián arról beszélt, hogy a felzárkózáspolitika egyik kiemelt területe a művészet, mivel "a kultúra terepén megszűnnek az ellentétek".
„Nagy hiányossága az országnak, hogy még nincs cigány kulturális központ, de szerencsére már elindult ennek a tervezése” – mondta akkor. Valóban nagy szerencse ez... Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready