"Ma csöngött a telefonom, a vonal végén annak a párt képviselőjének a hangja, akire 20 évig szavaztam, vagyis elért a Fidesz telefonos kampánya, amelyet meghallgatván, hazugságra épül, és semmi mást nem céloz, mint az idős emberek manipulálását, hergelését a Jobbik ellen" – így kezdi bejegyzését a közösségi oldalon Kovács Tamás kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó, szövetségi kapitány, aki utóbbi tisztségében 4 olimpiai, 15 világbajnoki és 14 Európa-bajnoki aranyéremhez segítette tanítványait.
Zoom
A teljes bejegyzés alább olvasható:
Halló, nyugdíjasok....! Ma csöngött a telefonom, a vonal végén annak a párt képviselőjének a hangja, akire 20 évig szavaztam, vagyis elért a Fidesz telefonos kampánya, amelyet meghallgatván, hazugságra épül, és semmi mást nem céloz, mint az idős emberek manipulálását, hergelését a Jobbik ellen.
Nem csodálom, hogy hívogatnak: 2016-ban 2,7 millió ember részesült nyugdíjban, ellátásban, járadékban stb. Ez egy hatalmas szavazóbázis! Az 1 főre jutó átlagos öregségi nyugdíj 107 968 Ft, vagyis 340 euró. De azért ilyen "magas", mert nyugdíjas politikusaink, volt elvtársaink stb. havi millió forint feletti nyugdíjakkal tengetik életüket, és ez nagyon megdobja az átlagot. Valamint az utolsó négy évben a nyugdíjemelések átlaga évente 1,9% volt - idén 1,6% -, vagyis az átlagos nyugdíj értékét véve ez egy átlagos nyugdíjas számára évi 2000 Ft körüli emelést jelentett! A nyugat-európai országokban ennek az ötszöröse legalább az átlag nyugdíj mértéke.
A mai nyugdíjasok nem tehetnek arról, hogy beleszülettek a Rákosi-, Kádár-korszak szegénységébe, diktatúrájába, és az utolsó 27 év aljas, korrupt rendszereibe. A Fidesz fél a kormányváltó erőtől, a Jobbiktól, ezért vet be gyűlöletkeltő, társadalmi csoportokat megosztó, uszító kampányfogásokat. Úgy gondolom, hogy ez nem volt bölcs döntés, hiszen hiába nézi le a Fidesz a nyugdíjasokat, nagy részük nem fog bedőlni a kormány újabb hazugságkampányának, arról nem beszélve, hogy a Fidesznek van nagy tartozása a nyugdíjas társadalom felé, akiket nem szabadna hülyének nézni. Szerintem minden nyugdíjas tudja, hogy kire fog szavazni, és ezért ez egy újabb pénzkidobás a magyar polgárok adóforintjaiból!
(Helyi Válasz nyomán)
Korábban írtuk: