"Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Origó szerint a Fidesz velencei frakcióülésén.
Zoom
Nemzeti konzultáció lesz a "Soros-tervről" – írta szerda este a lap a Fidesz velencei frakcióüléséről szóló cikkében. Írásuk szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy az ellenzék nem ura önmagának, "kívülről mozgatják őket".
Az Európai Bíróság döntéséről a kormányfő közölte, hogy a "Soros-terv jelenti az igazi veszélyt". Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni.
"Ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik" – idézte Orbán Viktort a lap.
A cikk szerint a miniszterelnök azt mondta a frakció előtt, hogy a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem – ennek az az oka, hogy fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását, ezért van szükség a nemzeti konzultációra, tolmácsolja az MTI.
"A frakció kérte fel a kormányt"
Nemzeti konzultáció lesz a "Soros-tervről" - erősítette meg Kósa Lajos a korábbi lapértesüléseket a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Kiemelte: a magyar választóknak tudniuk kell, hogy az Európai Bíróság döntésével a "Soros-terv előtt nyitotta ki a kaput". Ezért a Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a kérdésről. A kormány "most fontolóra veszi a kérést, és ezután tárja a frakció elé, hogyan képzelik el ezt a továbbiakban".
A frakcióvezető arra is rámutatott, hogy az Európai Bíróságnak alig született meg a döntése a kötelező kvótákról, a bizottság már az állandó betelepítési mechanizmust kezdte el tervezni, ami már felső korlátok nélkül telepítené szét az uniós országokban azt az évi egymillió embert, akiket a Soros-terv alapján Európába akarnak hozni, mindegyiknek kilencmillió forintot kell adni, ennek fedezésére pedig kölcsönt kell felvenni.
És ebbe nemcsak ez tartozik bele, hanem a határok lebontása is, amit egyébként “Soros György hű szövetségesei", a szocialisták is megígértek korábban. Botka László korábban bejelentette, hogy amint lehetősége lesz, lebontja a kerítést – tette hozzá.
Elmondta, a magyar ellenzék és az európai baloldal igyekszik megtéveszteni az embereket, most “azt hazudják, hogy nincs is Soros-terv", 2015-ben még azt mondták, hogy nincs “migrációs özön", a népszavazáskor pedig azt állították, nincs kvóta, hanem önkéntes felvétel van.
Támaszkodni kell a választókra, ezért lesz szükség a nemzeti konzultációra – magyarázta Kósa.
Frissítés: napokon belül meglesz a menetrend
Napokon belül kidolgozzák a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultáció menetrendjét. A korábbi konzultációk egyszerre voltak papíralapúak és internetesek, valamint tájékoztatást is tartalmaztak, ebben az esetben is ilyenre lehet számítani – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Halász János, akit a velencei, kihelyezett frakcióülés legfontosabb témáiról kérdeztek, azt mondta: múlt héten az Európai Bíróság döntött a kvótaperben, ezután Brüsszel gyorsuló tempóban kezd hozzá a "Soros-terv" végrehajtásához, felgyorsítanák a betelepítést, állandó mechanizmust hoznának létre, minden évben újabb bevándorlókat hoznának be Európába, akiket kötelező jelleggel osztanának szét a tagállamok között.
A szóvivő közölte: "Soros György pont ugyanerről beszélt, Brüsszel ezt akarja végrehajtani". A kormány küzd ez ellen, mert szerinte ezt nem lehet végrehajtani – hangsúlyozta -, és a küzdelemnek nagyon fontos része lehetőséget adni minden magyar embernek arra, hogy elmondhassa véleményét a "Soros-tervről", ezért kell nemzeti konzultációt tartani.
Hozzátette: hamarosan elindul a konzultáció, amelynek napokon belül kidolgozzák a tervét, menetrendjét. Voltak már nemzeti konzultációk, azok egyszerre voltak papíralapúak és elektronikusak, valamint tájékoztatást is tartalmaztak, ezért kéri a Fidesz-frakció, hogy "a magyar embereket tájékoztassák és kérdezzék is meg a Soros-tervről".
Halász János jelezte: a kvótaperben született döntés után a kormány tovább küzd azért, hogy továbbra se lehessen a magyarok feje felett dönteni arról, ki jöjjön be az országba. Ehhez járulhat hozzá a nemzeti konzultáció, mert – mondta – ebben a harcban szükség lesz a magyar emberek támogatására.
(MTI)