A Jobbik a kormánypártokhoz köthető lapokkal szemben eddig több mint hetven sajtópert nyert meg, azonban a jogerős bírósági ítéletek sem teszik lehetővé, hogy az igazunkat érvényesítsük, ugyanis ezeket egyre többször veszik semmibe az érintett sajtótermékek - hívja fel a figyelmet közleményében Dúró Dóra országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke.
Mint írja, ebben élen jár a Magyar Idők és a Ripost, ezek a lapok kiemelten kerülik a jogkövető magatartást. Mindezek miatt a Jobbiknak végrehajtásokat kell indítania, amelyek akár hónapokig is elhúzódhatnak.
A legnagyobb ellenzéki párt ennek a tarthatatlan helyzetnek a felszámolása érdekében törvénymódosítást nyújtott be, amelyben szigorúbban büntetné azokat a sajtóorgánumokat, amelyek szándékosan semmibe veszik a bírósági ítéleteket, és naponta öt- és ötvenmillió forint közötti bírság kiszabását tette volna lehetővé a szabályszegőkkel szemben.
A médiáért is felelős Kulturális Bizottság mai napirendjén szerepelt a javaslat, de a Fidesz szerint minden mehet így tovább, a javaslatot nem támogatták. Ebből is látszik, hogy a kormánytöbbség egyértelműen azok oldalára állt, akik folyamatosan hazudnak, és a jogerős bírósági ítéleteket sem hajtják végre - mutat rá a képviselő asszony.