Vádat emeltek egy 28 éves férfi ellen, aki tavaly decembertől idén áprilisig összesen négy nőt támadott meg szexuális célzattal Budapest XIV. kerületében – közölte az ügyészség.
A férfi éjszaka vagy hajnalban autójával követni kezdte az egyedül sétáló nőket, majd megállt, és teljesen meztelenül, az arcát egy sállal vagy maszkkal eltakarva, kiszállt az autóból és a nőkre támadt. A megtámadott nőket lefogta, földre rántotta és bántalmazta, többüknek ököllel ütötte az arcát annak érdekében, hogy őket erőszakkal, súlyosan szeméremsértő cselekmény eltűrésére kényszerítse.
Két esetben a szexuális erőszak kísérleti szakban maradt; az egyik esetben a megtámadott nő hangos kiabálása és heves védekezése miatt, a másik esetben pedig azért, mert az egyik közeli házban lakó és a sértett segélykiáltásait meghalló személy megzavarta a férfit.
Volt azonban olyan nő, akit a vádlott olyan súlyosan bántalmazott, hogy nyolc napon túl gyógyuló arccsont-, szemüreg-, illetve állcsonttöréseket szenvedett.
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben négyrendbeli szexuális erőszak bűntette, illetve kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – 12 évig terjedő szabadságvesztés.
A férfit áprilisban fogták el, akkor készült ez a videó:
(HVG)