Nem volt fegyelmi vétség, ezért nem lesznek következményei Ungár Péter emlékezetes nyári ügyének, amikor a Momentum fesztiválján többekkel botrányosan viselkedett - tudta meg a HVG. Az LMP fegyelmi tanácsa vasárnap hallgatta meg elnökségi tagját a történtekről, majd felmentették.
Zoom
Az LMP fegyelmi tanácsa megállapította, hogy Ungár Péter, a párt elnökségi tagja etikai vétséget követett el, amikor nem megfelelően viselkedett egy nyári fesztiválon. Ugyanakkor felmentették a fegyelmi eljárás alól arra tekintettel, hogy fegyelmi vétséget nem követett el – ez a fegyelmi határozat született vasárnap az ügyben.
A döntés ellen elvileg még 15 napig lehet fellebbezni a belső szabályok szerint, ugyanakkor úgy tűnik, hogy Ungár ezzel megúszta a kínos esetet.
Vasárnap ült össze a párt fegyelmi bizottsága, hogy több hónap után eldőljön, milyen szankcióval sújtsák Ungárt, amiért a Momentum Mozgalom egyik nyári fesztiválján ittasan atrocitásokba keveredett. Így többek közt összeverekedett egy biztonsági őrrel, és több résztvevőt is zaklatott. Nemcsak a bodajki Nyitás fesztiválról kellett távoznia, a Momentum minden rendezvényéről kitiltották.
Az elnökségi tagot is meghallgatták meg a történtekről, bár ő az augusztusi botrányos eset után rögtön etikai vizsgálatot kért maga ellen, és a Facebookon kért elnézést, amiért minősíthetetlenül viselkedett. Az LMP etikai bizottsága először megállapította, hogy Ungár etikai vétséget követett el, így került az ügy a fegyelmi bizottság elé.
Korábban írtuk: