A Jobbik feljelentette Soros "Györgyöt", hogy így derítse ki, valóban létezik-e a Soros-terv. A feljelentést a kormánypárti politikusok közelmúltbeli kijelentései alapján állították össze – közölte a párt szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Zoom
Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: amennyiben a rendőrség mégsem rendeli el a nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az "hatalmas agymosás, hatalmas hazugság".
A képviselő elmondta, hogy a Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak címzett feljelentést alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás miatt tették.
Az indoklásban hivatkoznak Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárra, idézik Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját, Halász Jánost, a Fidesz frakciószóvivőjét, Németh Szilárdot, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnökét, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárt, Budai Gyula fideszes képviselőt, Kovács Zoltán kormányszóvivőt, valamint Fodor Csabát, a Nézőpont Intézet ügyvezetőjét.
Mirkóczki Ádám azt is elmondta, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén megkérdezte a titkosszolgálatok jelen lévő vezetőit, hogy létezik-e a Soros-terv. Kiemelte, hogy a kérdésre nem kapott választ tőlük.
Úgy fogalmazott, hogy az olyan emberekre, mint Soros "György", nagyon is oda kell figyelni, ugyanis aki ekkora befolyással rendelkezik, azt nem lehet elbagatellizálni. A Fidesz viszont azzal, hogy "ilyen szinten túltolja azt a bizonyos biciklit", csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott – tette hozzá.
Kérdésre válaszolva azt felelte, hogy Soros valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de eközben ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett. A nyilatkozatok alapján pedig "még nem beszélhetünk tervről" – mondta.
A szóvivő visszakérdezett, hogy a kormány miért nem beszél például Merkel-tervről, amikor Angela Merkel német kancellár vagy Jean-Claude Juncker, az az Európai Bizottság elnöke sokkal "meredekebb" igényeket, illetve cselekvési pontokat fogalmaztak meg. Ezzel együtt ezek is csak nyilatkozatok, és nem tervek – emelte ki Mirkóczki Ádám.
Komolytalannak minősítette az Origó információját, amelyek szerint a szocialista Botka Lászlóhoz hasonlóan Vona Gábor, a Jobbik elnöke is visszaléphet a miniszterelnök-jelöltségről.
(MTI - MNO nyomán)
Frissítés: íme a fideszes reagálások:
"Vona Gábor egy platformra került Gyurcsány Ferenccel"
A Fidesz szerint Vona Gábor Jobbik-elnök Gyurcsány Ferenc DK-elnökkel került egy platformra azzal, hogy tagadják "a Soros-terv" létét.
A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő csütörtökön azt mondta, feljelentették Sorost, hogy így derítsék ki, valóban létezik-e “a Soros-terv”.
A Fidesz közlése szerint Vona Gábor korábban a bevándorlást és a kvótát, most “a Soros-tervet” tagadja, ugyanúgy, mint a baloldal. Nincs ebben semmi meglepő, ugyanis – mint írták – a Jobbik elnöke maga vallotta be, hogy “a hatalomért eladták a párt lelkét”.
"Már a Jobbik is támogatja a migránsok kötelező szétosztását"
Ma már a teljes ellenzék, így a Jobbik is támogatja a migránsok kötelező szétosztását - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Csákváron, a Védjük meg Magyarországot! címmel meghirdetett fórum előtti sajtótájékoztatón.
Kontrát Károly azt mondta: erről a Jobbik elnöke, Vona Gábor arról beszélt, akinek szavai szerint “néhány ezer bevándorló befogadása nem számít”. Az államtitkár véleménye szerint ezzel a teljes baloldal mellett a Jobbik sem ellenzi a “Soros-terv” végrehajtását.
Kijelentette, hogy a baloldal 2015-ben, a tömeges bevándorlás megindulásakor álproblémáról, később, a kvóták esetében fideszes trükkről beszélt, ma pedig azt mondja, hogy a “Soros-terv” nem létezik. A Fidesz úgy gondolja, a terv létezik, annak végrehajtását Magyarországon csak a konzultáció sikeressége akadályozhatja meg – hangsúlyozta.
Kontrát Károly szerint Soros "György", a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa évente legalább egymillió afrikai és közel-keleti embert akar behozni az Európai Unióba, a 2015 szeptemberétől álló magyar határkerítést le akarja bontani, évi 15 ezer eurót (kilencmillió forintot) szeretne juttatni hitelből, adóemelésekből a migránsoknak. Végső célja a nyílt társadalom, ahol a nemzetállami sajátosságok, a sajátságos szabályok és a vallások háttérbe szorulnak – tette hozzá.
Az államtitkár felidézte, hogy mind a rezsicsökkentés megvédéséért indított, mind a kvótaügyben és az illegális migráció elleni sikeres nemzeti konzultáció segített a kormánynak a határozott fellépésben. Megjegyezte, hogy ma már az uniós intézményekben a nemzeti érdekek erőteljes képviselete miatt respektálják hazánkat, és elismerik az ország teljesítményét.
Kontrát Károly a konzultációs fórumon megjelent mintegy 300 ember előtt kiemelte, hogy amennyiben a “Soros-terv” beválik, akkor az őshonos lakosság aránya viszonylag gyorsan háttérbe szorul majd mindegyik nemzetállamban. Példaként említette, hogy szeptemberben Bécsben az általános iskolába beiratkozó elsősök 50 százaléka muzulmán volt.
(MTI nyomán)