Váratlanul, bármilyen előzetes jelzés nélkül bontott szerződést a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Pannon Lapok Társasága (PLT) a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.
Az iparkamara október 10-én értesült arról, hogy másnap, október 11-én mégsem jelenik meg az a négyoldalas melléklet a PLT-hez tartozó Fejér Megyei Hírlapban, amely már készen volt, és amelyről szerződésük volt a PLT-vel az év végéig.
Az eset azért is furcsa, mert a Mediaworks csoporthoz tartozó PLT húsz éve dolgozott együtt az iparkamarával, ráadásul a megyei szervezet szerint jogszerűtlenül léptek vissza a megállapodástól - írja az esetről beszámoló 24.hu.
A Pannon Lapok Társaságát duplán is hátrányosan érintheti a döntés: bevételtől estek el, hiszen az iparkamara több százezer forintot fizetett egyes lapmellékletek megjelentetéséért, másrészt a megyei szervezet kártérítést is követelhet tőlük a szerződésbontás miatt.
Hogy pontosan miért is álltak el a megállapodástól, arra a 24.hu sem kapott választ a PLT-től – meg nem erősített információk szerint azonban a kamarai kiadvány tartalma vált kényelmetlenné a Mészáros kezébe került Pannon Lapok Társaságának.
A múltban ugyanis többször volt példa arra, hogy olyan ismert közgazdászokkal készített interjúk szerepeltek a mellékletben, akik bírálták a mostani kormányzatot és annak gazdaságpolitikáját. Megszólalt ott Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, akit 2006-ban Orbán Viktor a választás elveszített első fordulója után miniszterelnök-jelöltnek ajánlott az MDF-nek (és aki a hétvégén a Momentum programbemutatóján szólalt fel), és Inotai András is.
(24.hu - MNO nyomán)