Nem elírás, Rétvári Bence tényleg konkrétan emlékszik rá, hogy a III. Orbán-kormány mai regnálása alatt 700 ezer fővel többen dolgoznak, mint tették azt a jobbikos kormányzás utolsó éveiben... Az államtitkár vagy elkísérte a bulikirály miniszterelnöki főtanácsadót Ibizára, az utazás fáradalmait pedig még nem pihente ki, vagy már olyannyira elmosódott a fideszes rémálom és a valóság közötti határ, hogy azt Rétvári Bence sem tudja megkülönböztetni.
Zoom
Szögezzük le: MDF, MSZP, Fidesz, MSZP, MSZP, Fidesz és újra Fidesz. Így alakultak eddig 1990-től a választási győzelmek. Ha az államtitkár mást is állít, attól még ez így van.
Zoom
Így keletkezett a nem mindennapi válasz
A múlt hónapban az MTA neves és elismert szakértői tartottak nyilvános, telt házas fórumot a szegénységről a Párbeszéd Házában. A rendezvényre meghívták a kormány képviselőjét, ám sem Czibere Károly államtitkár, sem más nem jelent meg. A rendezvényen a hallgatóság egyik tagja meg is jegyezte: "A szegénység számos típusa mellett ma megismerhettük a politikai szegénységet is. Amikor egy ilyen fontos téma kormányzati felelőse, de egy munkatársa sem veszi a fáradságot, hogy eljöjjön..."
Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke, aki korábban négy éven át vezette az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságát, a történtek kapcsán kérdést intézett Balog Zoltán miniszterhez Miért nem tartotta fontosnak a kormány a szegénységről és a társadalmi egyenlőtlenségekről szóló fórumon történő részvételt? címmel.
A miniszter megbízásából válaszoló Rétvári Bence szerint "Czibere Károly államtitkár úr hivatalos elfoglaltsága okán nem tud részt venni a rendezvényen, ugyanakkor üdvözli a kezdeményezést a szegénységgel és társadalmi kirekesztéssel szembeni küzdelemmel kapcsolatos párbeszédről." Nem tudni, vajon a szegénység felszámolásának irányába mennyit mozdít egy ilyen államtitkári "üdvözlet", az viszont aggasztó, hogy a Balog Zoltán vezette Emmi Cziberén kívül mást még a tájékozódás minimális céljával sem tud elküldeni egy ilyen rendezvényre.
A mai napot, azaz október 17-ét 1992 óta a szegénység elleni küzdelem világnapjaként tartják számon.
(Kuruc.info)