A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének kedd esti ülésén értékelte a válogatott szereplését a világbajnoki selejtezősorozatban, és egyhangúlag elfogadta, hogy a szövetségi kapitány, Bernd Storck közös megegyezéssel távozzon a válogatott éléről és a sportigazgatói posztról is – jelentette be az ülés után Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.
Storckot 2015 márciusában nevezték ki sportigazgatónak, majd júliusban vette át a válogatott vezetését Dárdai Páltól, és eredetileg 2018. június 30-ig szólt volna a szerződése az MLSZ-szel.
Az elnökség egyúttal felkérte Csányi Sándort, a szövetség elnökét, hogy soron kívül kezdjen tárgyalásokat az új szövetségi kapitány kijelöléséről. A válogatott november 10-én Luxemburgban, majd 14-én hazai pályán Costa Rica ellen játszik barátságos mérkőzést. A szoros határidőre tekintettel az sem elképzelhetetlen, hogy a szövetség erre a két mérkőzésre megbízott szakembert kér fel.
Storck kétségkívül elért sikereket, hiszen vezetésével – a Norvégia elleni pótselejtező megnyerésével – a válogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra, és ott csoportelsőként jutott tovább a kieséses szakaszba. Kapitánysága idején a válogatott története legjobb eredményét érte el a FIFA-ranglista 18. helyezésével.
A sikeresen megvívott Eb-meccsek után következő világbajnoki selejtezőkön viszont korábbi önmagához képest rendkívül gyengén muzsikált a nemzeti csapat. A Feröeren hagyott két pont után már sokan morgolódtak, a kiábrándító andorrai vereséget követően a szurkolók levetették a mezt a játékosokkal. Storck hitele itt veszett el, és bár akkor a szövetség elnöksége többséggel a maradása mellett döntött, a svájci kudarc (2-5) és a Feröer elleni szenvedés (1-0) előrevetítette távozását. Utóbbi mérkőzésen már az egész Groupama Aréna a távozását követelte, ő pedig kifogásolta a drukkerek viselkedését, ami olaj volt a tűzre.
(MNO)