A Jobbik Ifjúsági Tagozata üdvözli a tegnap meghozott döntést, miszerint újra beengedik a Ferencváros szurkolóit a csapat mérkőzéseire 3 év eltelte után - írja közleményében Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke.
Kálló ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a teljesen felesleges és diszkriminatív kitiltás eltörlésére csak most került sor, megfosztva ezzel futballszurkolók ezreit a közös szurkolás élményétől.
Az elmúlt évek hercehurcái a Ferencváros szurkolói és Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató és egyben FTC-klubelnök között rávilágítanak, hogy a politikának ki kell vonulnia a sportból, hiszen a választások közeledtével ez a lépés jól mutatja, hogy nem a futball szeretete, hanem a politikai haszonszerzés volt a célja a Ferencváros vezetésének - emlékeztet rá az IT-alelnök.
"Hisszük, hogy a focinak a fair playről, a tisztességes helytállásról és a rajongók odaadó szurkolásáról és szórakoztatásáról kellene szólnia, és nem pedig a hétköznapi fideszes arroganciáról. Tiszteletünket fejezzük ki a szurkolók előtt, akik Dávidként felvették Góliáttal a harcot, és példátlan összefogás mellett sikert értek el küzdelmük során" - zárul a közlemény.
(Kuruc.info)