Tarsoly Csaba és felesége fényűző üzleti tréningen van Tihanyban, miközben házi őrizetben lenne a helyük – állítja több Quaestor-károsult.
A Hír TV információi szerint nyugdíjas-szövetkezetet akar létrehozni a pénzintézet korábbi vezetője, ezért vesz részt a rendezvényen. Tarsoly két évig volt előzetes letartóztatásban, amit tavasszal váratlanul házi őrizetre változtatott a bíróság. A Quaestor 32 ezer embert károsított meg, a kár elérheti a 180 milliárd forintot.
Zoom
Tarsoly Csaba (b.) barátai körében
A Quaestor-károsultak csoportjának egyik vezetője, Mátay Sarolta azt mondta, több forrásból tudnak Tarsoly részvételéről a Club Tihanyban zajló rendezvényen, amelynek részvételi díja 40 ezer forint. Találkozni akarnak vele, megkérdezni, miből fizette ki a részvételt, miután a bírósági tárgyalásokon arról beszélt, hogy olyan szegények, hogy szüleikre szorulnak.
„Szeretnénk tőle megkérdezni azt, hogy miből futja rá, amikor állításuk szerint idős szüleik nyugdíjából élnek, nincs jövedelmük, nincs vagyonuk, nem a saját házukban élnek, nem a saját autójukat használják, Tarsoly Csaba sokáig börtönben volt, most házi őrizetben van, felesége házi őrizetben van. A bírónőt is szeretnénk egyúttal megkérdezni, hogy engedhette meg, hogy háromnapos eltávot kapjon a házi őrizetből is Tarsoly Csaba” – nyilatkozta Mátay Sarolta.
A szervezők a rendezvényt „nemzetközi sikerkonferenciának” nevezik. Sok érdemi információ nem tudható meg, azt írják: a rendezvény „a mai trendekről, technológiákról és az általuk generált lehetőségekről” szól, „melyek egy jobbító erővé válhatnak az életünk számos területén”.
Jobbik: vajon miért jár ez a Quaestor-vezérnek?
A jogállamiság megcsúfolásának tartja a Jobbik, hogy a több tízezer családot megkárosító Quaestor-vezér a börtön helyett egy fényűző üzleti tréningen vehet részt.
A Hír TV információi szerint most éppen nyugdíjas-szövetkezet létrehozásán töri a fejét Tarsoly, akinek vallomása szerint nincs jövedelme és vagyona. Magyarországon ma nem a tolvajok elszámoltatása és az áldozatok kártalanítása az elsődleges, hanem a korrupt rezsim fenntartása és a vádalkuszerű egyezség biztosítása a főtolvajoknak - írja közleményében Volner János, a Jobbik frakcióvezetője.
Zoom
Házi őrizetből sikerkonferenciára
"Ők azok ugyanis, akik túl sokat tudnak és ha beszélni kezdenének, dominó módjára dőlne be a hatalom. De nem ez történik, hanem a brókerbűnözők cinikusan a képünkbe hazudnak, a hatóságok pedig asszisztálnak ehhez. Ahogy Kulcsár Attila, úgy Tarsoly Csaba is vígan él, míg a károsultak futhatnak pénzük után" - fogalmaz Volner.
A Jobbik politikusai, mint írja, a Quaestor-botrány kirobbanásakor egyedüliként nyilatkoztak, hogy sem ők, sem hozzátartozóik, illetve érdekeltségükbe tartozó gazdasági társaságaik nem tartottak, és így nem is vettek ki pénzt bennfentes információk alapján a Quaestor-cégcsoportból a bedőlés előtt.
"2015 márciusa óta várjuk a többi párt, különösen a Fidesz hasonló nyilatkozatát" - zárul a közlemény.
(Kuruc.info - Hír TV - 24.hu - Zoom nyomán)