Bár a legtöbb lap úgy interpretálta az Operettszínház közleményét, hogy Lőrinczy György főigazgató kirúgta Kerényi Miklós Gábort, nem ez történt. Csupán felmentette a munkavégzés alól a nyugdíjazást kérő művészeti igazgatót. Ezzel pedig nyolc havi fizetését egyszerűen ajándékba adta - írja a HVG.
A lap színházi forrásai szerint vezetői és egyéb pótlékokkal együtt legkevesebb 800 ezer–1 milliós havi fizetéssel lehet számolni, összességében milliós lelépési pénzt jelent ez a számára.
Ha az Operettszínház nem csak szavakban ítélte volna el Kerényi magatartását, akkor lehetősége lett volna fegyelmivel, azonnali hatállyal megszüntetni a munkaviszonyát. Ekkor egy fillér nélkül távozna, azonban esetleg kényelmetlen, ám Kerényi bűnösségét vagy ártatlanságát tisztázó, szabályozott munkaügyi eljárásba kellett volna kezdenie. Ám nyilatkozata szerint Lőrinczy György megelégszik egy közelebbről nem definiált „belső vizsgálattal”, ami mellékesen egy kisebb vagyont hagy a nyugdíjazott rendező zsebében.