2018. január 19., péntek, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:58 Semmissé nyilvánítottak egy svájci frank alapú hitelt Szlovéniában - ez az első jogerős ítélet az EU-ban17:10 Több ezer diák tüntet a Kossuth téren17:02 Patakba dobta újszülött gyermekét a pásztói fehér cigány16:29 Átadták az ukránoknak a repülős migránsokat - így jár, aki nem kopogtat illedelmesen16:07 Felfüggesztette a cseh miniszterelnök mentelmi jogát a parlament15:32 Mostantól Mészároséknál szállnak meg a rendőrök14:45 Kiraboltak egy postafiókot Győrben14:30 "EZ VESZÉLYES!" - Már zúdul is ránk a legújabb agyfájdító kormánykampány14:12 Putyin jeges vízben mutatta be, hogy még mindig a régi13:52 Merkelisztán: a muszlim diákok jó része harcolna az iszlám terjesztéséért, a terrorizmussal is rokonszenveznek13:25 A bővítési biztos szerint legkésőbb 2025-re bekövetkezik Szerbia és Montenegró EU-csatlakozása12:54 Videó buktatta le a diáklányok előtt önkielégítő oláh vallástanárt12:35 Lemondott a bíró, elölről kell kezdeni a Hunvald-pert12:05 Fényes nappal rúgtak le a buszról egy 15 éves lányt Budapesten11:55 Russia Insider: Ideje ejteni a zsidó tabut
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Váltani vagy maradni? - Átlagosan harmincezer forint körül mozog a kgfb

A piaci szereplők november 1-jén éjfélig közzétették az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjakat. A 13 biztosító közül 12 társaság új díjat hirdetett meg 2018. január elsejétől. A társaságok továbbra is mintegy százféle kedvezmény lehetőségét ajánlják fel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak kialakításánál.
Azok a gépjármű-tulajdonosok, akik január elsején váltanak – többé-kevésbé – már minden kedvezménnyel rendelkeznek, ezért a tarifák náluk alacsonyak. Szombat Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) gépjármű-biztosítási tagozatának elnöke szerint nincs különösebb okuk váltani. Inkább érdemes a megváltozott helyzettel járó kedvezményeket érvényesíteni.
Váltani vagy maradni?
A kötelezők díját ugyanis jelentősen befolyásolják a különböző kedvezmények – vette át a szót Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési igazgatója. De egy adott személy biztosítása a társaságnál és az alkuszon keresztül is ugyanannyi, nem lehetnek eltérések – tette hozzá.
Szombat Tamás a Kossuth rádió Napközben című műsorában felhívta a figyelmet a Mabisz által működtetett online díjnavigátorra, amely egy független, minden biztosító cég által validált és visszaigazolt kalkuláló felület.
Tavaly született döntés értelmében pedig nem lehet egy újonnan szerződőnek és egy meglévő ügyfélnek más ajánlata ugyanolyan feltételek mellett. Az új belépő nem kaphat a belépésért kedvezményeket – magyarázta Szombat Tamás. A kedvezmények közül kiemelte az online ügyintézést. A biztosító társaságoknak költségcsökkentő lehetőség az e-kommunikáció. Könnyebb és gyorsabb kommunikációt engedélyez az e-mail, ezért vezetett be szinte minden társaság digitális kedvezményeket.
Mi van a biztosítás mögött?
Átlagosan harmincezer forint körül mozognak az árak. A különbséget két ember díja között elsősorban a bónuszbesorolás vagy a lakóhely adják – fűzte hozzá Németh Péter. Felhívta arra is a figyelmet, hogy egy nagyon olcsó biztosítás esetén érdemes gyanakvónak lenni. Azért fizetik az emberek a kötelező biztosítást, mert okozott kár esetén átvállalja a költségeket. Ezért nem árt, ha tőkeerős cégről van szó. Hiszen több biztosító is kivonult már a piacról – mondta.
Hozzátette, hogy öt évvel ezelőtt „egészségtelenül olcsók” voltak a biztosítások, 2013-2014-ig csökkent gyakorlatilag a piac. A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetést adott ki, ekkor kezdtek emelkedni a díjak. Mára egy erős verseny alakult ki.
Stagnálnak a díjak
Ugyan van még néhány százalékos emelkedés, de nem számottevő – mondta Szombat Tamás a műsorban. Hozzátette, december 1. éjfélig kell jelezni az ügyfélnek váltási szándékát a biztosító felé, majd 30 napja van az új szerződést megkötni a régit pedig lemondani. A fordulóról minden biztosító 50 nappal annak időpontja előtt indexlevelet küld a tulajdonosoknak.
(Kossuth Rádió) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready