2018. július 20., péntek, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:39 Hatvankilenc gyorshajtót bírságoltak meg egy csütörtöki akció során Veszprém megyében09:58 Líbiai miniszterelnök: nálunk nem csinálnak migránstáborokat, katonai segítség sem jöhet, pénzt adjanak!09:43 Gyerekekkel is kémkednek terroristák és bűnbandák után - most ebben szeretne nagyobb szabadságot a brit kormány08:52 Zivatarokra figyelmeztet az OMSZ08:37 Rosenstein miniszterhelyettes orosz kibertámadásokra számít az őszi amerikai választásokon08:03 Atomerőmű-nézőbe ment két kisrepülőgép, a Gripenek parancsolták ki őket a tiltott légtérből07:39 Kigyulladt kamion okozott több kilométeres torlódást Újhartyánnál07:26 Szavazásokkal zárja nyári munkáját a parlament - a költségvetést is ma fogadják el07:11 Kacsahajó-baleset Missouriban: többen meghaltak, az utasok egy részét búvárok keresik06:54 Trump meghívta Putyint Washingtonba, de megígérte, hogy a legnagyobb ellensége lesz, ha nem sül el jól a barátkozás22:28 Plébános úr, lehet, hogy szerencsésebb lett volna a gázkamrát kihagyni22:20 Bibi magyar barátjának meg kellett tapasztalnia, hogy a legkiválasztottabbakat még a legérzékibb nyelvcsapások sem képesek kielégíteni22:00 A Fradi is jól viselkedett Izraelben, most már igazán erősödhet a forint21:44 99 millió éves kígyó borostyánkőbe zárt maradványait fedezték fel21:05 Tíz buszból egyet adott át az Ikarus Egyedi, az is eltűnt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Váltani vagy maradni? - Átlagosan harmincezer forint körül mozog a kgfb

A piaci szereplők november 1-jén éjfélig közzétették az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjakat. A 13 biztosító közül 12 társaság új díjat hirdetett meg 2018. január elsejétől. A társaságok továbbra is mintegy százféle kedvezmény lehetőségét ajánlják fel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak kialakításánál.
Azok a gépjármű-tulajdonosok, akik január elsején váltanak – többé-kevésbé – már minden kedvezménnyel rendelkeznek, ezért a tarifák náluk alacsonyak. Szombat Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) gépjármű-biztosítási tagozatának elnöke szerint nincs különösebb okuk váltani. Inkább érdemes a megváltozott helyzettel járó kedvezményeket érvényesíteni.
Váltani vagy maradni?
A kötelezők díját ugyanis jelentősen befolyásolják a különböző kedvezmények – vette át a szót Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési igazgatója. De egy adott személy biztosítása a társaságnál és az alkuszon keresztül is ugyanannyi, nem lehetnek eltérések – tette hozzá.
Szombat Tamás a Kossuth rádió Napközben című műsorában felhívta a figyelmet a Mabisz által működtetett online díjnavigátorra, amely egy független, minden biztosító cég által validált és visszaigazolt kalkuláló felület.
Tavaly született döntés értelmében pedig nem lehet egy újonnan szerződőnek és egy meglévő ügyfélnek más ajánlata ugyanolyan feltételek mellett. Az új belépő nem kaphat a belépésért kedvezményeket – magyarázta Szombat Tamás. A kedvezmények közül kiemelte az online ügyintézést. A biztosító társaságoknak költségcsökkentő lehetőség az e-kommunikáció. Könnyebb és gyorsabb kommunikációt engedélyez az e-mail, ezért vezetett be szinte minden társaság digitális kedvezményeket.
Mi van a biztosítás mögött?
Átlagosan harmincezer forint körül mozognak az árak. A különbséget két ember díja között elsősorban a bónuszbesorolás vagy a lakóhely adják – fűzte hozzá Németh Péter. Felhívta arra is a figyelmet, hogy egy nagyon olcsó biztosítás esetén érdemes gyanakvónak lenni. Azért fizetik az emberek a kötelező biztosítást, mert okozott kár esetén átvállalja a költségeket. Ezért nem árt, ha tőkeerős cégről van szó. Hiszen több biztosító is kivonult már a piacról – mondta.
Hozzátette, hogy öt évvel ezelőtt „egészségtelenül olcsók” voltak a biztosítások, 2013-2014-ig csökkent gyakorlatilag a piac. A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetést adott ki, ekkor kezdtek emelkedni a díjak. Mára egy erős verseny alakult ki.
Stagnálnak a díjak
Ugyan van még néhány százalékos emelkedés, de nem számottevő – mondta Szombat Tamás a műsorban. Hozzátette, december 1. éjfélig kell jelezni az ügyfélnek váltási szándékát a biztosító felé, majd 30 napja van az új szerződést megkötni a régit pedig lemondani. A fordulóról minden biztosító 50 nappal annak időpontja előtt indexlevelet küld a tulajdonosoknak.
(Kossuth Rádió) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready