A Demokratikus Koalíció (DK) telefonos kampánnyal hívja a fel figyelmet aláírásgyűjtő akciójára, amelynek lényege, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon, így nem viseli szavazata következményeit - közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján, de nem nyílt meg alatta a föld.
Zoom
Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hazát árul
Azt hazudta: három hete indította el aláírásgyűjtő akcióját a DK, azóta a petíciót csak az interneten több mint 100 ezren írták alá, és beszámolók szerint a DK utcai aláírásgyűjtő pultjai előtt is “hosszú sorok kígyóznak”, így reményeik szerint itt is sok-sok ezer aláírás gyűlik össze.
Hangsúlyozta: láthatóan ez az ügy érdekli a "magyar" embereket és bántja az igazságérzetüket, ezért a DK az akció újabb szakaszát indította el, így hétfőtől telefonos kampányban hívják fel a kezdeményezésre azok figyelmét, aki sem az interneten nem találkoztak ezzel, sem az utcán nem futottak bele aláírásgyűjtő aktivistákba.
Zoom
Talán még sokan emlékszünk rá, hogy néhány éve Tamás Gáspár Miklós arra buzdított, borogassák fel azokat az újságosbódékat, ahol jobboldali sajtótermékeket árulnak - ebből kiindulva nem érhetné szó a ház elejét, ha a hazafiak a demokraták főideológusának szavait megszívlelve, de a mai kor politikai konstellációjának megfelelően értelmezve "futnának bele" a DK ilyesfajta aláírásgyűjtő standjaiba
A telefonos gyalázatban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ad tájékoztatást az akció lényegéről, és arról, hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Molnár Csaba közlése szerint a kampánnyal egy erre szakosodott céget bíztak meg, amely a következő két hétben minden jogszabály betartásával a vonalas készülékkel bíró magyar állampolgárokat fogja felhívni.
Úgy vélte: a DK akciója sikeres, és azt mutatja, hogy komoly ellenállásba ütközik Orbán Viktor azon terve, hogy súlyos milliárdokból határon túlról próbál szavazatokat vásárolni magának. Ez az akció a magyar emberek igazságérzetével találkozott – mondta Molnár Csaba, aki szerint felmérésekből már korábban tudták, hogy ezzel a kezdeményezéssel egyetért a magyar választópolgárok több mint kétharmada.
További színt már csak az vihetne a történetbe, ha néhány hazafi - szigorúan a közismert TGM-felhívás inverze mentén - nekiindulna DK-s standokat borogatni.
(Kuruc.info - MTI nyomán)