Rablógyilkosság előkészülete és lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a két férfi ellen, akik a korábbi híresztelések szerint még Orbán Viktort akarták megölni. A Magyar Nemzeti Hadsereg (MNH) két tagját sorozatlövő fegyverekkel az autójukban fogták el még 2015 novemberében. A vád és az egyik terhelt aktuális vallomása szerint állítólag gazdag cigányokat akartak kirabolni és meggyilkolni. Azt, hogy a miniszterelnök ellen is terveztek merényletet, végül nem tudták bizonyítani a hatóságok.
B. Gyulát és M. Pétert 2015 novemberében fogták el, miután sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éles lőszereket találtak a gépkocsijukban. Az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda(NNI) első körben lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsította meg a két férfit. Az elfogás után Pintér Sándor belügyminiszter és a III/II-es besúgó Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: a gyanúsítottak egy kormánytag ellen készültek merényletre. Az egykori államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy a két gyanúsított a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) köthető, amelynek tagságát 15-25 főre teszik. a spicli szerint M. Péter gyakorlatilag egész életében "szélsőséges nézeteket" vallott, így a szélsőbalos ideológiától eljutott a "szélsőjobbig".
Zoom
Illusztráció (az MNH egyik "napi parancsának" YT-videójából)
Pedig a Blikk is megírta, hogy Orbán volt a célpont
Azt a Blikk írta meg elsőként, hogy a miniszterelnök lehetett a célpont, és a TEK kimenekítette Orbán Viktort a tervezett merénylet helyszínéről. A Magyar Idők korábbi értesülései szerint a házkutatások során az ölési szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő, később pedig M. Pétert rablógyilkosság előkészületével is meggyanúsította a rendőrség. Ahogy azt a PestiSrácok.hu két napja megírta, azt, hogy Orbán ellen merényletre készültek, végül nem tudták rájuk bizonyítani, annak ellenére, hogy - legalábbis a PS szerint - erre vonatkozó hangfelvételek is vannak a nyomozó hatóság és az ügyészség birtokában.
Visszaalakított gépfegyverek
A Fővárosi Főügyészség vádiratában azt állítja, hogy a vádlottak 2014 nyarán ismerkedtek meg egymással, majd – hasonló jellegű nézeteik miatt – egyre szorosabb baráti kapcsolat alakult ki közöttük. M. Péter időközben megismertette társával zavaros nézeteit, valamint lőfegyverhez jutási szándékát is. 2015 februárjában elutaztak a felvidéki Komáromba, ahol egy vadászboltban 2-2 darab hatástalanított, vaktöltények működtetésére alkalmas gépfegyvert vásároltak – áll a vádiratban, amelyben azt is írják, hogy 2015 nyarán B. Gyula a fegyverek közül kettő darabot éles lőfegyverré alakított vissza és házilag gyártott hangtompítókat is készített.
Állítólag gazdag cigányokat akartak kirabolni és meggyilkolni
A vád szerint a vádlottak 2015 augusztusában, majd szeptemberében, szintén - az antimagyar ügyészség szerint - "szlovákiai" Komáromból, összesen ezer darab töltényt vásároltak. M. Péter 2015 nyarán határozta el azt, hogy a "cigány népcsoportból származó", jelentős vagyonnal rendelkező ember kirablása, illetve megölése útján próbál pénzhez jutni. A vádlott ebbe a tervébe is bevonta a másodrendű vádlottat is. A Magyar Nemzeti Hadsereg tagjai az emberölést a korábban éles lőfegyverré visszaalakított géppisztolyokkal tervezték elkövetni, az elkövetéshez pedig parókát és esőkabátot, gumikesztyűt szereztek be. Miután különböző okok miatt az első két kiszemelt áldozat elleni merénylettől önként elálltak, az elsőrendű vádlott kiválasztott egy harmadik személyt, amit közölt társával is. A vádlott azt tervezte, hogy fegyverrel a pénz átadására kényszeríti a sértettet, majd lelövi, végül pedig a bűncselekmény nyomainak eltüntetése érdekében a lakást felgyújtja. Az előkészületek során a vádlottak részletesen megismerkedtek a helyszínnel, illetve annak tágabb környezetével, és részletesen megvitatták a menekülés módját is. Ezt követően a vádlottak 2015. november 21-én gépkocsival a fegyverek és hangtompítók kipróbálása érdekében egy Budaörs környéki erdős területre indultak, amikor velük szemben a XI. kerületben rendőri intézkedésre került sor, melynek során a nyomozó hatóság tagjai a géppisztolyokat és töltényeket megtalálták és lefoglalták.
B. Gyula miután mindezt előadta, meg is úszhatja
Az anyagi haszonszerzés céljából elkövetni tervezett és előkészített, azonban meg nem kezdett emberöléseket a másodrendű vádlott gyanúsítotti kihallgatása során a Nemzeti Nyomozó Irodánál feljelentette, illetve az elkövetés körülményeit részletesen feltárta, ami az emberölés előkészülete tekintetében az ő esetében büntethetőséget megszüntető ok – írta a PestiSrácok.hu-nak küldött közleményében Ibolya Tibor. A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntette, az elsőrendű vádlottal szemben emellett emberölés előkészületének bűntette, és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.
(PS nyomán)
Kapcsolódó: