Kövér László házelnök múlt hétfőn készített videója miatt kitiltotta az Index két munkatársát a Parlamentből. Az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán azt közölte a lap szerkesztőségével kedden, hogy "Mivel Bakró-Nagy Ferenc és Fábián Tamás tudatosan, ismételt jelleggel vétett a vonatkozó szabályok ellen, a mai naptól felfüggesztem belépési lehetőségüket az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe az őszi ülésszak végéig".
Az Index két munkatársa múlt héten Polt Péter legfőbb ügyésszel készített interjút a Parlamentben. Polt Péter egyébként ritkán nyilatkozik a sajtónak, most azonban válaszolt a Parlament folyosóján az őt elkapó videósoknak.
A Kúria két hónappal ezelőtti döntésében kimonta, hogy Polt Péter által vezetett ügyészség nevezhető fideszesnek. Az Index munkatársai a videóban erről kérdezik Polt Pétert, aki szerint azonban az, hogy ő korábban Fidesz-tag volt, nem jelenti azt, hogy az általa irányított ügyészség valójában fideszes lenne.
Tavaly áprilisban a HVG videósát tiltották ki a Parlamentből, az Index, a 24.hu, és az akkor még létező Nol.hu munkatársaival együtt. Az indoklás ahogy most is, akkor is az volt, hogy a videósok nem a sajtó számára kijelölt részen forgattak. A média számára már csak egy folyosó van kijelölve, ahol felvételeket lehet készíteni, ezt a folyosót azonban a politikusok rendre elkerülik.
(HVG nyomán)